Mielipitei: Kaarinan kaupunki esimerkki muillekin!

0

Tämä mainoslause tuli mieleeni 6.4. hallituksen kokouksessa. Nyt ei pidä jäädä tuleen makaamaan.

Koronatilanne vaatii nopeita toimia, hyviä innovaatioita ja yrittäjäystävällisyyttä, josta Kaarinaa on palkittu. Kaksi kolmasosaa Kaarinan työpaikoista on eriasteisissa vaikeuksissa. Kaarinan palveluiden järjestäminen on riippuvainen pienten ja keskisuurien yrittäjien panoksesta ja pärjäämisestä.

Ensin on päästävä viruksesta, ja virkamiehet ovat toimineet sovitusti ja esimerkillisesti. Sitten tulee talousisku, ja sitä pitää vaimentaa etukäteen. Yhteishenki puoluekannasta riippumatta oli maanantaina hallituksessa erinomaista, ja nyt puhalletaan yhteen hiileen.

Oma ajatukseni yhden laman kokeneena yrittäjänä on, että raha on pidettävä liikkeellä ja sitä kautta hoidettava yritysten, työntekijöiden ja kaupungin taloutta. Rahaa on maassa enemmän kuin normaalisti, koska matkustaminen on lähes pysähdyksissä eikä valuuttaa lähde ulkomaille samoja määriä. Nyt on innovoitava keinoja, jotta mahdollisimman monella olisi työtä ja omaa rahaa. Kaupunki voi tässä tehdä osuutensa. Kotitaloustyön verovähennyksen nopea tuplaaminen olisi oiva konsti, ja sitä voisi laajentaa auton korjaamiseen ja veneen huoltoon.

Kaupunki voisi antaa väliaikaisen esimerkiksi 30% alennuksen rakennuslupa- ja liittymämaksuihin ja saada hankkeita liikkeelle. Kaupungin kassaan on parempi saada hiukan vähemmän euroja kuin nolla. Rakentaminen työllistää.

Innovatiivisia ehdotuksia otetaan vastaan ja selvitellään nyt nopeassa aikataulussa.

Kaarinan nyrkkinä toimii Kaarinan Kehitys Oy ja sen ammattilaiset. He hankkivat tietoa ja apua yrittäjille. Sinne voi ottaa yhteyttä lähes kaikissa yrittäjän ongelmissa. On hyvä, että Kaarinan Kehitys Oy kaukoviisaana perustettiin.

Tsemppiviestit vähemmän auttavat. Ostetaan paikallisilta yrittäjiltä niin palveluita kuin tuotteitakin. Se on meidän kaikkien etu.

Matti Alander

Kaarinan kaupunginhallituksen puheenjohtaja