Mielipitei: Miksi etuosto-oikeutta ei käytetty?

0

Joskus on hankalaa Kaarinan valtuuston puheenjohtajana pysyä kaupunginhallituksen kannassa.

Maanantaisessa kokouksessaan hallitus jätti käyttämättä etuosto-oikeuttaan Kuusistossa sijaitsevaan maakauppaan. Etuosto-oikeuden käyttöä ei olisi enää paremmin voinut virkamies esittää. Perustelut kaupalle oli aukottomasti perusteltu ja sen tärkeys kaupungille osoitettu. Tästä huolimatta toimittiin lautakunnan päätöksen ja virkamiesesittelyn vastaisesti.

Pelkään, että tämä päätös tulee vielä kaupungin maankäytölle ja suunnittelulle kalliiksi. Tulevaisuudessa, kun yritämme käyttää etuosto-oikeutta, tähän varmasti tullaan viittaamaan.

No, päätös on tehty, ja sitä tulee minunkin kunnioittaa, mutta pieni kummeksuminen sallittakoon.

Kokouksessa kuultiin myös koronan vaikutuksista Kaarinalle. Henkilöstön yt-neuvottelut käynnistettiin, mikä oli tietysti synkkää kuultavaa. Siitä huolimatta kuntalaisten tulevaisuudesta ja arjesta on jaksettava pitää huolta. Näistä kovista ajoista selviämme hyvällä yhteistyöllä ja pitämällä huolta toinen toisistamme.

Toivon, että kuntalaiset kuuntelevat herkällä korvalla kaupungin ja valtiovallan kehotuksia ja näitä myös noudattaisivat, niin mahdollisesti päästään tästä nopeammin taas normaaliin elämänrytmiin.

Muutoin historian ensimmäinen hallituksen etäkokous sujui mallikkaasti. Siitä kiitos virkamiehille, tietohallinnon Niko Hatakalle ja puheenjohtaja Matti Alanderille.

Pysytään terveenä ja pidetään huoli lähimmäisistämme ja katse eteenpäin.

Jere Järvinen

Kaarinan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (sd.)