Mielipitei: Virus ei katso henkkareita

0

Olen seurannut tuota Uudenmaan karanteenia vai mikä lie. Ymmärrän, että kun on karanteeni, niin se on totaalinen. Mikä on tällainen karanteeni, jossa poliisi on päästämässä ihmisiä läpi puoleen jos toiseen?

Tuo karanteeni ei ole mistään kotoisin. Samoin kun varoitetaan yli 70-vuotiaita pysymään kotona. Tuo ikä on vain numeroita. On erittäin hyväkuntoisia ikäihmisiä ja on erittäin huonokuntoisia nuoria ihmisiä. Onko tuo virus niin fiksu, että ensin se katsoo henkkarit ja sitten se tyrkkää turpansa henkitorveen? Olemme vaimoni kanssa ikäihmisiä ja käymme kyllä kerran viikossa kaupassa, koska on pakko.

Tuntuu vähän siltä, kuin kansa alkaisi pikkuhiljaa tottua tähän tilanteeseen ja ajan mittaan elämä ajautuu normaaleille uomille. Itse en ole katsonut enää näitä jokapäiväisiä koronalähetyksiä, koska keittää jo yli koko asia

Tulemme varmasti tästä selviytymään, se on varmaa, kunhan jokainen ajattelee omalla päällään ja toimii oikein.

Kaupassa kun käy, niin kuulee, kun ihmiset panikoivat ja kertovat, että näin juuri neuvottiin koronalähetyksessä. Tietävätkö nämä asiantuntijatkaan, mikä on oikea tapa?

Pää pystyyn ja katse kohti kesää, sieltä se tulla jolkottaa.

Jussi Kujanpää