Miksi Kaarina-talosta tuli KO?

0
K:n ja O:n väliin ei olisi mahtunut muita kirjaimia. Lukijan kuva.

Moni kaarinalainen hämmästyi viime viikolla Uudenmaantietä ajaessaan, kun Kaarina-talon kylkeen oli ilmaantunut valokirjaimia. Erikoista oli, että talon kyljessä oli vierekkäin vain kirjaimet K ja O.

– O tuli ensin, K ilmestyi muutama päivä sen jälkeen O:n viereen. Kirjaimet eivät kerro oikein mitään, ihmettelee kuvan lähettänyt lukija.

Hän mietti, että K ja O voisivat olla Kaarina-talon ensimmäinen ja viimeinen kirjain, mutta tekstiä aarina-tal ei niiden väliin mahtuisi mitenkään.

Salaisuus sai selityksen, kun Kaarina-lehti otti yhteyttä Kaarinan kunnossapitopäällikkö Jari Silvennoiseen . Hän kertoo kirjainten olleen koekirjaimia, joilla testattiin, mikä olisin sopivin valaistusaste Kaarina-talon nimeen.

– Ensin asennettiin O-kirjain, mutta se näytti liian kirkkaalta, ja testasimme himmeämpää valoa K-kirjaimessa, Silvennoinen taustoittaa.

Alun perin Kaarina-talon nimeen ei ole aiottu valaistusta. Kirjaimet ovat samaa materiaalia kuin kaksoisjulkisivu, ja niitä on ollut vaikea havaita. Valaistuja kirjaimia toivottiin, jotta ohikulkijoille selviäisi pimeälläkin, mistä rakennuksesta oikein on kyse.

Nyt koekirjaimet on poistettu Kaarina-talon seinästä. Lopulliset valaistut kirjaimet ovat tulossa huhti-toukokuussa.