Miksi kotona opiskelevat eivät saa Kaarinassa kouluruokaa?

0
Esimerkiksi Turussa ja Paimiossa jaetaan kouluruokaa myös etäopiskelijoille.

Moni Kaarinan naapurikunnista on ryhtynyt tarjoamaan kouluruokaa myös etäopetuksessa oleville. Kaarinassa kouluruokaa tarjotaan toistaiseksi ainoastaan niille oppilaille, jotka käyvät koulussa lähiopetuksessa.

Johtavan rehtorin Emmi Virtasen mukaan tällä pyritään ehkäisemään väkijoukkojen kokoontumista. Esimerkiksi Valkeavuoren koulussa opiskelee yli 700 oppilasta.

– Jos kaikki oppilaat tulevat hakemaan koululta ruokaa, riskinä on, että menetämme koulujen sulkemisella saavutetut hyödyt, hän perustelee.

Vähävaraisten perheiden on mahdollista saada apua Kaarinan perhepalvelujen kautta.

– Tästä palvelusta on tiedotettu perheitä Wilman kautta. Yhteyttä saa ja tulee ottaa matalalla kynnyksellä, jos perheellä on syystä tai toisesta vaikeuksia huolehtia jälkikasvun ruokahuollosta, Virtanen muistuttaa.

Kaarina selvittää ateriakassia


Kaarinan kaupunginhallitus pyysi viime kokouksessaan selvitystä, voitaisiinko Kaarinassa ottaa käyttöön Naantalin malli, jossa etäopetuksessa olevien koululaisten on mahdollista noutaa ateriakassi kahdesti viikossa. Aloitteen takana ovat kokoomuksen Sanna Vauranoja ja Ulla Myntt-Rinne sekä Niina Alho (sd.).

– Kuntalaisilta tulleiden palautteiden mukaan yhteydenottokynnys perhekeskukseen on liian korkea. Kynnystä madaltaisi, jos ateriakassin tarpeesta voisi ilmoittaa omaan kouluun ja sen voisi hakea sieltä, Vauranoja perustelee.

Ateriakassi pitäisi tarjota hänen mukaansa kaikille perheille, ei ainoastaan vähävaraisille.

– Ruuan järjestäminen päivittäin on haastavaa myös niille vanhemmille, jotka ovat päivisin töissä.

Mikäli perheillä on vaikeuksia järjestää päivittäistä lämmintä ateriaa, apua saa arkisin klo 8.30–15 p.050 373 2592. Palvelu on tarkoitettu koronatilanteen aiheuttamiin pulmiin ja ongelmatilanteisiin.