Mitä tapahtuu Kaarinan lukion ruokalalle ja liikuntasalille? Hankesuunnitelmasta ei täyttä yksimielisyyttä

0
Kun Valkeavuoren koulukampus on lopullisesa kuosissaan, lukiolaisten on tarkoitus ruokailla Valkeavuoren uudessa koulurakennuksessa. Liikuntatunnit olisivat uudessa palloiluhallissa. Lukion nykyisen ruokalan ja liikuntasalin kohtalo ei ole vielä selvää.​

Kaarinan lukion hankesuunnitelma osana Valkeavuoren kampushanketta keskustelutti Kaarinan kaupunginhallitusta maanantaina pitkästi. Kaarinan hallintojohtaja Päivi Antola kertoo, että koulukampus puhutti hallitusta kolmisen tuntia, ja useita neuvottelutaukoja ja äänestyksiä pidettiin.

Itse Valkeavuoren uuden lasten- ja nuortentalon hankesuunnitelma on jo lopullisesti hyväksytty valtuustossa. Lukiosta vapautuvien tilojen jatkokäyttöä käsitellään nyt erikseen.

Kaarinan lautakunnat ovat olleet samaa mieltä siitä, että on hyvä idea sijoittaa lastensuojelu ja perhekeskus lukiosta vapautuviin tiloihin. Lukioremontin hinnan muuttuminen samalla ei kuitenkaan ollut kaupunginhallituksen mieleen.

Lukion muutoksiin suunniteltiin alun perin yhtä miljoonaa euroa, mutta tämänhetkinen hintalappu näyttää 3,3 miljoonaa euroa.

Lopputulemana hallitus hyväksyi lukion hankesuunnitelman, ja se tuodaan ensi viikolla valtuustoon puntaroitavaksi, jotta rakennushanke ei viivästyisi. Valtuusto antaa lukion hankesuunnitelmalle lopullisen hyväksynnän. Lukiorakennuksessa tehtävien muutosten kokonaiskustannuksista laaditaan kuitenkin hallitukselle vielä erillinen selvitys.

Tätä kompromissiratkaisua ehdotti Niina Alho (sd.). Äänestyksessä ehdotus sai taakseen kahdeksan hallituksen jäsentä: SDP:n, vihreät ja keskiryhmät. Sen sijaan kokoomus ja perussuomalaisten edustaja – yhteensä viisi – äänestivät tyhjää.

Sanna Vauranoja kokoomuksesta ehdotti myös, että hankesuunnitelma palautetaan valmisteluun. Lukioremontin kustannuksia tulisi hillitä. Lisäksi pitäisi selvittää lukion tilojenkäytön sekä lastensuojelun ja perhekeskuksen sijoittamisen eri vaihtoehtoja ja niiden kustannuksia. Tämä ehdotus hävisi äänestyksessä samoin äänin kuin edellä.

Lukiossa ei ole tarkoitus lisätä rakennusneliöalaa, vaan olemassaolevia tiloja remontoidaan uuteen käyttöön.

Keittiöstä ja ruokasalista aiotaan lastensuojelun ja perhekeskuksen tiloja sekä mahdollisesti opetustiloja. Liikuntasalista ja näyttämöstä tehtäisiin musiikin oppimisympäristö.

Lukioremontin kustannukset:

Keittiötilojen remontti 1 milj. euroa

Liikuntasalin remontti 1,4 milj. euroa

Purkutyöt 300 000 euroa

Ulkotyöt 66 000 euroa

Muut kustannukset (kuten AV-lisä) 500 000 euroa