Myös nuorten kesätyöpaikat ovat Kaarinassa yt-kierroksella

0
Viime kesänä kesätöitä tehtiin muun muassa Kesäkahvila Mid Cafessa linnanraunioilla. Kuvassa Kaarinan nuorisotyöntekijä Henna Hannila sekä kesätyötekijät Kerttu Kiviaho ja Laura Aunio.

Koronapandemia on pistänyt uusiksi Kaarinan kaupungin kesätyöpaikat, joita on tarjottu nuorille.

Kaikkia nuorille ajateltuja työpaikkoja ei enää ole: toimipisteitä on suljettu kevääksi, eikä varmuutta ole siitä, avataanko ne kesäksi. Lisäksi kaupungilla on meneillään yt-neuvottelu, joka vaikuttaa myös siihen, miten paljon ja missä kesätyöntekijöiden voidaan palkata.

Kaarinan yt- eli yhteistoimintaneuvotteluissa sovitaan siitä, keitä työntekijöitä lomautetaan siksi, että koronapandemia on vähentänyt merkittävästi kaupungin töitä.

Kesätyöhakemuksia tuli lähes neljäsataa. Kesätyöpaikkojen saajat oli tarkoitus arpoa 9.4. Vielä ei tiedetä, mitä kesätyöpaikoille tehdään.

Pyrkimyksenä on, että kenenkään hakemus ei jäisi huomiotta. Kaikkiin aiemmin ilmoitettuihin tehtäviin ei voida palkata kesätyöntekijöitä, mutta hakemukset välitetään yksiköihin, jotka todennäköisesti voisivat työllistää nuoria.

Nuoria aiottiin palkata muun muassa kirjastoon, uimahalliin, nuorisopalveluihin, kotihoidon avustajiksi, Kuusiston Taidekartanoon, vanhainkoteihin, vammaispalveluihin, päiväkoteihin, liikennepuistoon ja keskusliikuntapuistoon. Näitä töitä ei välttämättä kesällä ole.

Sen sijaan toiveikkaampia voivat olla ne nuoret, jotka hakivat vesihuoltoon, puistoihin ja siivoustöihin.