Pahimus: Kuin elokuvissa istuisi

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Nyt, kun katsoo apokalyptisia elokuvia – siis niitä, joissa jokin uhkaa tuhota ihmiskunnan tai on melkein tuhonnut, esimerkiksi sellainen epäuskottava uhka kuin tuntematon virus – tulee hilpeä olo. Vähänpä elokuvien tekijät tiesivät:

Tilanteen etenemistä ei seurata henkeä pidättäen television ääressä vaan etäpalaverissa silityslauta-työpöydän ääressä samalla, kun yritetään estää 2-vuotiasta uittamasta kännykkää vessanpyntyssä ja yritetään saada tolkkua 10-vuotiaan Wilma-etäkoulusta.

Ihmiset eivät kapinoi ryöstämällä kauppoja vaan jonottamalla kaupan kassalla liian lähellä toisiaan.

Ihmiset torjuvat virusta Yhdysvalloissa käsiaseilla ja Suomessa vessapaperilla.

Tieto ei salamaniskusta lähde päättäjiltä muille, vaan lentokentällä äimistellään, että mitä pitikään tehdä… Jos varmuuden vuoksi ei tehdä mitään.

Opettajat, työkaverit ja esimiehet tietävät nyt, millaiset kalsarit perheen isällä on päällään.

USA ei ole se, jonka ylivertaiset tiedemiehet löytävät ratkaisun vaaraan ja presidentti ottaa näyttävästi maailman ongelman haltuun ja räjäyttää sen ydinaseella. USA onkin se, jossa terveydenhuolto rämpii eniten suossa ja presidentti anelee, että jos nyt edes pääsiäisenä kaupat voisivat olla auki.​