Tuolijumppia voi hankkia kotiin

0
Tuolijumppaa Emmin kammarista viime vuoden toukokuulta, kun asukkaat Raili Kanerva, Raija Kovanen ja Leena Ikonen testasivat ohjelmaa. Apuna olivat Nelli Laakso ja Sanna Kytölä. Kuvassa valkotakkinen seisaalla on Kuntotimpurien yrittäjä Sanna Vauranoja.

Monissa hoivakodeissa on viime vuosina liikuttu kaarinalaisen Kuntotimpurit-yrityksen Ilopiste-nimisillä tuolijumpilla ja -tansseilla. Niihin on katsottu malli television tai tietokoneen ruudulta.

– Monet seniorit ja heidän läheisensä ovat tiedustelleet, onko palvelua mahdollista saada myös kotona asuville, kertoo yrittäjä Sanna Vauranoja .

Nyt Ilopisteen liikuntaa, luontoelämyksiä, nojatuolimatkoja ja kulttuuria on tarjolla senioreille kotiin. Sisältö on räätälöity hieman erilaiseksi kotona asuville ja hoitokotien asukkaille.

Lähiseudun tutut liikuntaohjaajat ovat laatineet vanhuksille sopivia jumppia, jotka on videoitu. Ne löytyvät Ilopisteen nettisivuilta. Kotona tarvitaan vain jokin laite, jonka voi liittää nettiin, kuten tabletti, tietokone, älypuhelin tai älytelevisio.

Ohjelma on maksullista.

– Palvelun voi tilata myös lahjaksi, vinkkaa Vauranoja.