Tyrskähdetty: Kiitos pajamestareille, miksi yli 70-vuotias ei päässyt Mehiläiseen ja koronalle altistunut voisi hoitaa koronapotilaita

0

Lämpimät kiitokset Kaarinan Pajamestareille ystävällisestä ja huolellisesta kauppapalvelun hoitamisesta.

Pirjo Reponen

Minua risoo: olen saanut terveyskeskuksen lääkäriltä lähetteen ja maksusitoumuksen Mehiläisen erikoislääkärille. Olen yrittänyt tilata aikaa puhelimella kaksi kertaa, kun minut on tyrmätty viitaten ikääni (olen yli 70-vuotias).

Harmistunut

Miksi ihmeessä terve mutta koronalle altistunut hoitaja ei voisi Kaarinan hoivakodeissa hoitaa koronaa sairastavaa asukasta? Eihän kohta ole hoitajia ollenkaan – jos yksi hoitaja sairastuu, melkein koko yksikön työntekijät ovat altistuneita! Ja sitten vain sijaisia mistä sattuu, ja he kuljettavat koronaa hoivakodista toiseen?

Harkitkaa nyt vielä

 

Vastauksia Tyrskähdyksiin:

Nimimerkille Harmistunut: olemme pahoillamme, että näin on käynyt. Meillä Mehiläisessä kaiken ikäiset asiakkaat ovat tervetulleita ilman ikärajoitusta.

Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion, mutta meillä asioidessa tämäkin on otettu huomioon erityisin toimenpitein. Etävastaanottoja suositellaan silloin, kun se asian luonne huomioiden on mielekäs vaihtoehto. Myös yli 70-vuotiaiden on tärkeä hoitaa terveyteensä liittyvät huolet lääkärillä vallitsevassa tilanteessa.

Kannustamme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme, jotta voimme katsoa vielä tilanteesi ja saamme ajan järjestymään lääkärin vastaanotolle.

Tarja Karinen, Kaarinan yksikönjohtaja, Mehiläinen

Nimimerkille Harkitkaa nyt vielä: Kiitos huolestasi. Koronavirukselle altistunutta työntekijää pidetään karanteenissa 14 vuorokauden ajan. Aikamääre on pitkä taudin pitkän itämisajan vuoksi.
Kaikki altistuneet eivät sairastu, mutta jos niin käy, virus voi levitä 1–2 päivää ennen kliinisten oireiden alkua. Tämä johtaa helposti suureen altistuneiden määrään.
Antti Sandén, tartuntataudeista vastaava lääkäri, Kaarinan terveyskeskus