Vinkkaa taiteesta ja kulttuurista, jota voi harrastaa kotona

0
Arkistokuva taiteilija Gisela Ruotsalaisen työhuoneelta. Se on jaettu saarekkeisiin: toisella puolella tehdään taidetta ja toisella pyöritetään papereita.

Varsinais-Suomen kunnat ovat käynnistäneet Kulttuuria kodeissa -kampanjan, jossa innostetaan ihmisiä jakamaan omia kulttuurin- ja taiteenharrastamisvinkkejään poikkeusoloissa.

Ideoijien kesken arvotaan palkintoja, jotka liittyvät kulttuurin ja taiteen harrastamiseen kotona. Verkosto julkaisee ideat kampanjan some-kanavissa Instagramissa ja Facebookissa.

– Jokainen kotihan on nyt kulttuurikoti. Ihmiset ovat esimerkiksi kertoneet etsineensä luonnosta outoksia, tai perhe on soittanut yhdessä. Yksi oli kertonut harrastavansa taiteena naapureiden seuraamista parvekkeelta! kommentoi Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino .

Mukaan on tulossa myös alueen taiteilijoita. Samalla kunnat pystyvät tarjoamaan keikkoja esimerkiksi muusikoille, joiden keikat ovat peruuntuneet.

Leino kertoo, että Kaarina ei ole peruuttanut kevään kulttuuritapahtumia vaan siirtänyt ne syksyyn. Lisäksi muutama tapahtuma järjestään verkossa striimaten.

Kerro vinkkisi osoitteessa kulttuuriakunnissa.fi tai kulturhemma.fi.