110-tie ja liikennepuiston parkkipaikka saavat asvalttia pintaan – Lue kesän tietöistä Kaarinassa täältä

0
Pekka Haverinen, Maaria Lahdenperä ja viisi vuotta täyttävä Amanda Lahdenperä kävivät viime perjantaina Hovirinnan liikennepuistossa. Puisto on sopivasti heidän kotiaan lähellä. Asvaltointi oli heidän mielestään hyvä idea – mutta eipä hiekkakenttäkään niin paha ollut. Taustalla näkyy koneita, jotka oli jo tuotu paikalle.​

”110-tie Piispanristiltä Voivalaan on kuoppainen. Kuopat ja paikkaukset on kamalia.” ”Kohta tarvitaan maastoautoa 110-tietä ajaessa.” ”Kyllä on 110-tiellä samanlaista perunapellossa ajamista Piikkiön keskustaan saakka.” ”Oikein kuoppainen tie on 110-tie tuosta Paraistentien ja Piispanristin Prisman väliltä.” ”Kyllä. Ja siinä on kauheat urat pinnassa nastarenkaista.” ”Tämä juuri. Varsinkin kun tulee siitä kebulan ohitse, niin hyvä, että paikat eivät putoa hampaista…”

Näin kommentoitiin Facebookissa, kun Kaarina-lehti kysyi, missä on Kaarinan kuoppaisimmat tiet. Selvästi eniten moitittiin 110-tien kuntoa.

Helpotusta on tulossa. Valtion tieverkon kunnossapidosta huolehtiva Väylävirasto aikoo tänä kesänä päällystää uudelleen 110-tietä eli Uudenmaantietä ja Helsingintietä. Uutta asvalttia tulee Turusta Peltolasta Piikkiöön Tammisillan risteykseen saakka.

110-tietä ajavien on siis kesällä syytä varautua tietöihin. Aikataulu ei ole tiedossa, mutta meneillään olevien tietöiden tilannetta voi seurata verkosta sivulta liikennetilanne.tmfg.fi.

Uimarannantietä korjataan

Littoisissa Väylä päällystää myös Littoistentien. Lisäksi Ravattulassa päällystetään Turun kehätietä.

Myös Kaarinan kaupunki päällystää katujaan kesäisin, mutta yllättäen tämän kesän päällystystyöt on pääasiassa jo tehty.

– Ei ole aiemmin oltu näin aikaisin liikenteessä. Urakoijalle sattui tämä aikataulu sopimaan parhaiten, taustoittaa Kaarinan tiemestari Kari Ketola.

Enää asvaltoidaan Hovirinnan liikennepuiston parkkipaikka. Parkkipaikka on ollut sorapintainen.

– Lisäksi korjataan Uimarannantietä. Se meni Hovirinnan rannan rakentamisen yhteydessä huonoon kuntoon ja on kallistunut, Ketola kertoo.

– Pelottaa, jos vaikka rakkaudella kunnostettu purjevene tuodaan nyt laskettavaksi Hovirintaan ja kuljetuslavetti kaatuu kesken matkan. Yritämme kunnostaa tien pikimiten.

Lemuntie on jonossa

Mikäli kaupungilta jää päällystysrahaa vielä tälle vuodelle, Ketola toivoo voivansa laittaa sitä Herrasniittyyn ja Lemuntielle.

– Herrasniityn tiet ovat sorapäällysteisiä ja siellä asuu monta sataa ihmistä. Voi arvata, millainen tomu siellä on ja miten isot kuopat sateella. Lemuntie on myös aivan loppu, ja se oikein huutaa päällystettä.

Jos näitä teitä ei päästä päällystämään tänä kesänä, ne ovat kohtalaisen varmasti työn alla ensi vuonna.

Uutta päällystettä saivat keväällä Koristossa Prännikatu, Krossissa ja Sorrossa Rakentajantie, Piispanristillä Jännekatu, Kaarinan keskustassa Valjaskuja, Littoisissa Littoistenjärventien kevyen liikenteen väylä sekä Piikkiössä Laahamäentie, Lukkarintie, Sipiläntie ja Korvenmäentie.

– Littoistenjärventien pyörätie oli 1990-luvulla viimeksi päällystetty. Siinä oli isoja halkeamia, joihin pyöränrengas voi lipsahtaa. Ja sata lasta menee sitä pitkin Auranlaakson kouluun joka päivä, Ketola kuvaa.