Ei tullut lyhytaikaisia lainoja Kaarinan henkilökunnalle

0

Kaarinan kaupunginhallitus pyysi selvittämään, voisiko kaupunki myöntää koronaepidemian vuoksi lomautetuille kaupungin työntekijöille lyhytaikaisia lainoja. Riskinä nimittäin on, että työttömyyskorvaukset viivästyvät pahoin yleisen lomautusruuhkan vuoksi.

Talousjohtaja Sinikka Sinervuo-Koskisen selvityksessä todettiin, että kaupungilla ei ole osaamista, henkilökuntaa eikä välineitä velkakirjojen tekemiseen tai takaisinmaksujen seurannalle. Lainananto lähtökohtaisesti ei ole kuntien tehtävä, ja verotuksen kannalta tällainen laina on mutkikas.

Työntekijöillä on lomautusilmoituksen saamisen jälkeen kuukausi aikaa järjestellä raha-asioitaan ennen palkanmaksun keskeytymistä. Työttömyyskassat ovat velvollisia lisäämään henkilökuntaansa hakemusten määrän mukaisesti.