Häh: Mitä Uudenmaantien keltaisilla kaiteilla pitäisi tehdä?

0
Keltaiset kaiteet ilmestyivät Kaarinaan 110-tien liikennevaloristeyksiin. Niiden käyttötarkoitus ei ole ollut kaikille selvä. Mika Allén ja Heidi Kytöluhta arvasivat oikein, että niistä pyöräilijä voi pitää tukea liikennevaloristeyksissä.

Uudenmaantien varteen kevyen liikenteen väylien liikennevaloristeyksiin on ilmestynyt korkeita keltaisia kaiteita. Heidi Kytöluhta ja Mika Allén ihmettelivät muiden kaarinalaisten lailla, mitä tarkoitusta varten ne on pystytetty.

Moni alkoi päätellä, että ne on tarkoitettu pyöräilijöille. Niistä voi pitää tukea, eikä pyörän selästä tarvitse risteyksissä nousta.

Arvelu osui oikeaan:

– Ne ovat pyöräilijöiden odotuskaiteita. Ne helpottavat ja keventävät pyöräilijöiden matkaa, kun pyörän selästä ei tarvitse hypätä pois vaan jalat voi pitää polkimilla, kertoo Piritta Keto Ely-keskuksesta.

– Näitä pystytetään usein korkean tason pyöräilyväylille.