Hyvät kelit ja äitienpäivä pistävät veneet vesille – Kuusiston Telakka laajensi

0
Kuvan vesillelaskusta otti Hannu Soon Kaarinan Kuvaajista 28.4.

Talvisäilytyksessä olleita veneitä on laskettu Kuusiston Telakalla vesille maaliskuun puolestavälistä saakka.

– Isoin härdelli täällä on silloin, kun on sekä aurinkoinen keli että juhlapyhä edessä, kuten pääsiäisenä, vappuna, juhannuksena ja nyt äitienpäivänä, kertoo yrittäjä Olli Terho .

Yleensä viimeiset saavat veneensä vesille juhannuksen jälkeisellä viikolla. Toisaalta yksittäisiä veneenlaskijoita riittää kesän loppuun saakka.

– Ekat veneet on usein otettu ylös ennen kuin viimeiset on laskettu veteen, naurahtaa Terho.

Päättynyt talvi oli telakkayrittäjälle ikävä, sillä vesisateet pehmensivät maata ja tuottivat veneisiin kosteuskuormaa. Lisäksi tulvimisen kanssa joutui hermoilemaan, vaikka vaurioita ei sitten lopulta tullut.

Kuusiston Telakalla on vuosittain parisataa venettä säilytyksessä. Uusia paikkoja on avautunut vain, kun joku on myynyt veneensä pois. Ensi talvena tilanne kuitenkin muuttuu, sillä telakka on laajentanut ja paikkamäärä lisääntyy 50:llä.

Lisäksi telakan veneenhuoltopalvelut on nyt eriytetty omaksi yrityksekseen: niitä saa jatkossa Kuusiston Telakan sijaan Terhon ja Teemu Saarnion vetämästä Kuusiston Venehuollosta.

Telakka on ollut Kuusistossa 38 vuotta, ja Terho on ollut sen yrittäjänä lähes kaksikymmentä vuotta. Veneiden painorajana on 12000 kiloa. Suurimmat veneet telakan säilytyksessä ovat olleet 13-metrisiä. Pienimmät taas ovat kanootteja ja soutuveneitä.