Hyvien arvosanojen vuosi – Kolme neljäsosaa Kaarinan lukiolaisista haluaa etäopintoja jatkossakin

0
Suuria heilahduksia opettajan antamista pisteistä ei ole tullut Kaarinan lukion rehtori Kimmo Laitisen tietoon.

– Vuosi oli arvosanojen suhteen varsin hyvä, kertoo rehtori Kimmo Laitinen ylioppilaskokeen tuloksista Kaarinan lukiossa.

– Laudatureita oli tavallista enemmän, 21. Myös toiseksi korkeimpia arvosanoja eximioita oli tavanomaista enemmän, peräti 51. Tulokset olivat selvästi valtakunnan tasoa paremmat englannissa, fysiikassa, kemiassa ja uskonnossa.

Hylättyjä kokeita oli saman verran kuin aiemminkin, 12. Yhteensä kokeita tehtiin 388 kappaletta.

Suuria heilahduksia opettajan antamista pisteistä ei ole tullut Laitisen tietoon. Toisaalta nykyään perheet tekevät oikaisuvaatimukset suoraan ylioppilastutkintolautakunnalle, joten opiskelijan lukiolla ei välttämättä ole tarkkaa tuntumaa asiasta.

Koronan vuoksi aiempaa suurempi osuus kokelaista peruutti osallistumisensa ylioppilaskirjoituksiin. 7 koetta peruutettiin, kun aiemmin niitä on keväisin ollut vain 0–2. Pois oli jäätävä pientenkin flunssaoireiden vuoksi.

Alustavana suunnitelmana on pitää ylioppilasjuhlat 29.8. Päivä olisi sama koko valtakunnassa. Muodollisesti ylioppilaat valmistuvat jo 30.5.

Yleisesti etäaika on sujunut lukiossa hyvin.

– Noin kolme neljäsosaa opiskelijoista olisi valmiita suorittamaan osan lukiokursseista etänä myös sitten, kun lähiopetukseen voidaan palata, Laitinen kommentoi.