Kaarina antoi roskien kuljettamisista ohjeen, jota tuskin noudatetaan

0

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta päättää tämänhetkisen tiedon mukaan 4.6. Lounais-Suomen polttokelpoisten jätteiden kuljettamisista. Niistä on kiistelty seudulla pitkään.

Kaarinan kaupunginhallitus päätti antaa ohjeen jätehuoltolautakunnan Kaarinan edustajalle siitä, mikä kanta jäsenen tulisi ottaa, kun roskien kuljetuksista päätetään lautakunnassa.

Ohjeen noudattamiselle ei ole luvassa kaksista tulevaisuutta, sillä seudullisen jätehuoltolautakunnan jäsenenä on Kaarinasta vihreiden Hannu Rautanen (vihr.). Hänen kantansa on tähän mennessä ollut jyrkästi päinvastainen Kaarinan kannan kanssa.

Kaarina on lausunnossaan päätynyt kannattamaan nykyistä mallia, jossa kiinteistönhaltijat itse solmivat jätehuoltosopimukset yrittäjien kanssa. Kaupunginhallituksen nyt antama ohje on samansisältöinen kuin aiempi lausunto. Rautanen taas kannattaa keskitettyä järjestelmää, jossa Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta kilpailuttaa jätteiden kuljetukset.

Kaupunginhallitus päätti antaa ohjeen jätehuoltolautakunnan Kaarinan jäsenelle äänestyksen jälkeen (3–10). Vihreät vastustivat ja esittivät, että kunnalla ei ole lakiin perustuvaa valtaa tällaisiin ohjeisiin.

Käytännössä sitovaa valtaa yksittäisen luottamusmiehen äänestyskäytökseen ei tosiaan ole, vaan Rautanen tai hänen varajäsenensä äänestää seudullisessa lautakunnassa miten äänestääkin.

– Seudullinen jätehuoltolautakunta vastaa laissa määritellyistä tehtävistä, joihin kunnanhallituksilla tai muillakaan luottamuselimillä ei ole ohjeistamis-, puuttumis- tai otto-oikeuksia, korostaa Rautanen Kaarina-lehdelle .

Hän ihmettelee ohjetta, sillä Kaarinan kanta tulee joka tapauksessa kaupungin lausunnossa esille.

Rautanen istuu myös kaupunginhallituksessa. Hän oli ohjeesta päätettäessä esteellinen, ja hänen tilallaan oli vihreistä Tomi Kurkilahti .

Keskustelua käytiin hallituksessa siitä, pitäisikö jätehuoltolautakunnan edustajan edustaa ensisijaisesti Kaarinaa vai koko Lounais-Suomea.

Rautasen varajäsenenä seudullisessa jätehuoltolautakunnassa on vihreiden Jukka Lampikoski .