Kaarina avautuu kesäkuussa – Kirjastot saavat jo jakaa take away -kasseja, ulkoharrastuspaikat auki ensi viikolla

0
Arkistokuva viime syksyltä, kun kirjastonhoitaja Tarja Riitala esitteli Kaarinan kirjaston uutta kierrätyskärryä.

Suomen hallitus lievensi maanantaina illalla useita koronaepidemiaa hillitseviä rajoituksia. Myös Kaarinaan on odotettavissa muutoksia, mutta tarkempia päätöksiä ei ehditty tehdä ennen Kaarina-lehden menoa painoon tiistaina.

Kaarinan kirjasto voi jälleen ottaa take away -kassit käyttöön, sillä kirjastojen uloslainaus sallittiin välittömästi. Toisaalta kirjastotilat ja Kaarina-talo saavat avautua vasta 1.6.

Kesäkuun alussa saavat avautua myös uimahalli, harrastustilat, nuorisotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Kesäkuussa myös 10 henkilön rajoitus laajennetaan 50 henkilöksi.

Ulkoharrastuspaikat saa avata jo 14.5., mutta toukokuussa on noudatettava edelleen kymmenen henkilön kokoontumisrajoitusta.

Yli 70-vuotiaita suositellaan yhä pidättäytymään fyysisestä lähikontaktista muihin ihmisiin. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä ei saa edelleenkään vierailla.

Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on kielletty heinäkuun loppuun asti. Hallituksen etätyösuositus myös jatkuu toistaiseksi. Ravintoloita avataan 1.6. asteittain ja kontrolloidusti, mikäli epidemia pysyy hallinnassa.