Kaarina osti osakkeita yrityksestä, jonka lakanoissa potilaat nukkuvat

0

Valtuusto myönsi noin 1900 euron suuruisen määrärahan kaupungille osakekauppoja varten. Summalla ostetaan kaksi kappaletta Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita. Samalla valtuusto hyväksyi yhtiön osakassopimuksen.

Puro Tekstiilihuolto on perustettu huolehtimaan omistajiensa terveyspalveluiden tekstiilihuollosta hankintalain mukaisena sidosyksikkönä. Yhtiön omistajia ovat olleet Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (68 %), Satakunnan sairaanhoitopiiri (18 %), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (7 %) sekä kuntia.

Yhtiöllä on omistajiensa lisäksi muita asiakkaita, muun muassa Kaarinan kaupunki. Jotta yhtiön lain mukainen sidosyksikköasema säilyisi tulevaisuudessakin, yhtiön tavoitteena on saada yhtiön nykyiset asiakkaat osakkaiksi. Tämän vuoksi Kaarinan kaupungille on tarjottu ostettavaksi yhtiön osakkeita.

Kaarinan kaupunki ostaa yritykseltä terveyspalveluiden tekstiilihuoltoa vuosittain noin 80 000 eurolla. Kaupunki vuokraa yritykseltä potilas- ja vuodetekstiilejä, jotka yritys toimittaa Kaarinan terveyskeskukseen.

Kaupunki voi ostaa Puro Tekstiilihuollolta palveluja ilman kilpailutusta, mutta osakkeiden osto ei sido kaupunkia ostamaan palveluita pelkästään siltä.