Kaarinaan keskustaan tulossa elävä näyteikkuna

0
Osa nallesairaalan nalleista on ollut huhtikuussa tutustumassa pääkirjaston lukusalissa kirjojen maailmaan. Sieltä nallet siirtyvät toukokuuksi Puntarin ikkunaan. Kuva Pepita Suvanto

Kaarinan keskustassa liikkuessa kannattaa pitää silmät auki. Kansalaistoiminnan keskus Puntarin ikkunan taakse, Puntarikadulle, ilmestyymaanantaina nallesairaala.

Idean takana ovat SPR:n Kaarinan ja Piikkiön osaston vapaaehtoiset, jotka ovat aiemmin järjestäneet nallesairaalan vastaanottoja erilaisissa tapahtumissa. Tämän kevään tapahtuma jouduttiin perumaan koronaepidemian takia.

Nallesairaalassa mukana oleva Raili Vuorela sattui lukemaan Kaarina-lehdestä, että korona-aikana ohikulkijoita on voinut ilostuttaa laittamalla nallen ikkunaan.

– Keksimme, että nallet voitaisiin asettaa Puntarin ikkunaan, jonka takana lapset voisivat käydä niitä tervehtimässä. Nallejenkin pitää päästä näkemään ihmisiä, erityisesti lapsia, SPR Kaarinan osaston puheenjohtaja Marja-Helena Salmio kertoo.

Lapset piirtämään ja kirjoittamaan

Nallet piristävät Puntarin ikkunaa koko toukokuun ajan. Ikkuna myös elää sinä aikana ja nallejen tarina etenee. Mutta miten – siihen toivotaan lapsilta apua.

– Toivomme lapsilta piirustuksia ja jatkoa kertomukselle, jonka aloituskappale on jo ideoitu. Piirustukset ja tarinat kiinnitetään Puntarin ikkunaan, ja niihin saa kirjoittaa jatkoa. Mitä sitten tapahtuikaan?

Lasten piirustuksia ja kertomuksia voi käydä tuomassa palvelupiste Fiskariin tai ne voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen kaarina-piikkio@osasto.punainenristi.fi. Kuvia ja kertomuksia voi lähettää myös Facebookin tai Instagramin kautta.

Suunnitelmana on, että jos piirustuksia ja kertomuksia saadaan lapsilta riittävästi, ne voitaisiin jälkeenpäin koota kirjaksi.

– Mutta tämä jää nähtäväksi, Salmio toppuuttelee.

SPR:n nallesairaalan tavoitteena on perinteisesti ollut tutustuttaa lapsia terveyskeskus- ja sairaalaympäristöön ja välineisiin. Korona-aikaan nallet muistuttavat lapsia käsienpesusta ja oikeasta yskimistekniikasta.

– Toivomme, että nallet herättäisivät ohikulkijoissa myönteisiä ajatuksia sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Olemme samassa veneessä, yhdessä tästäkin selvitään, Salmio kiteyttää.