Kaarinaan vihdoin esteetön kuntosali – paikaksi Kaarinan terveyskeskus

0
Esteetön kuntosali on tulossa terveyskeskuksen fysioterapian tiloihin.

Liikuntaesteiset pääsevät Kaarinassa esteettömään kuntosaliin ensi vuonna, tai ainakin sen suunnittelua jatketaan tällä oletuksella. Kuntosali aiotaan rakentaa terveyskeskuksen fysioterapian tiloihin.

Harkittavia vaihtoehtoja on ollut useita, ja Kaarinan sosiaali- ja terveyslautakunta päätti, että esteettömän kuntosalin suunnittelua jatketaan terveyskeskuksen fysioterapeuttien laatiman vaihtoehdon mukaisesti. Tämä vaihtoehto on kallein, mutta tilat saadaan sekä kuntosali- että fysioterapiakäyttöön.

Ratkaisu avaa myös uusia mahdollisuuksia fysioterapeuteille kehittää toimintaa.

Kuntosalihankkeen kokonaiskustannus on 595 000 euroa. Sitä esitetään vuoden 2021 investointiohjelmaan. Tavoitteena on, että kuntoilijat pääsisivät esteettömään kuntosaliin vielä saman vuoden aikana.

Lisähenkilökunnalle ei ole tarvetta. Kuntosaliohjauksesta vastaisivat vertaisliikuttajat tai fysioterapeutit.

Kuntosalilla olisi mahdollista käydä myös itsenäisesti ja henkilökohtaisen avustajan kanssa. Asiakkaille luovutettaisiin kulunvalvontatunniste.

Kuntosaliin ja sosiaalitiloihin tulee sijoittaa riittävästi hälytyspainikkeita ja hälytysvetonaruja. Myös kameravalvonnan mahdollisuutta selvitetään.

Suunnittelussa on otettu huomioon vanhus- ja veteraanineuvoston sekä vammaisneuvoston ja terveyskeskuksen fysioterapeuttien näkemyksiä. Vammaisneuvoston keskeisenä toiveena oli mahdollisuus päästä mahdollisimman moneen kuntolaitteeseen pyörätuolissa istuen.