Kaarinan lomautukset kutistuivat kouralliseksi

0

Kaarinan kaupungin oli tarkoitus lomauttaa koronaviruksen vuoksi 90 työntekijäänsä, mutta määrä on kutistumassa kymmenesosaan. Koronarajoitusten lievennettyä yhä useampi on tarvittu takaisin töihin.

Tiistaisen tiedon mukaan enää kymmenen henkilön lomautus oli voimassa, ja heistäkin osan lomautus saattaa peruuntua.

Kaarinan henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala kertoi maanantaina, että noin 60 henkilön lomautukset peruttiin hammashuollosta, varhaiskasvatuksesta ja muutamilta koulunkäynninohjaajilta. Tiistaina varmistui, että noin 20 henkilön lomautukset kirjasto- ja kulttuuripalveluista peruuntuivat myös.

Kaupunki ei siis ole saamassa juurikaan säästöjä palkkakuluista, vaikka monen työntekijän työt keskeytyivät keväällä koronan vuoksi.

Lomautukset olisivat alkaneet kuukauden kuluttua lomautusilmoituksen saamisesta, käytännössä vasta toukokuun lopussa. Lomautusten kesto olisi ollut muutamasta viikosta kuukauteen. Lomauttaessa työntekijän työnteko ja palkanmaksu keskeytyvät, mutta työsuhde pysyy voimassa.