Kaarinan lomautus­suunnitelmat menivät uusiksi

0

Koulujen avaaminen toukokuun puolessavälissä sekä koronarajoitusten lievennykset kesäkuun alkaessa muuttavat Kaarinan lomautussuunnitelmia.

Parhaillaan kaupungin yksiköissä lasketaan, mitä vaikutuksia koronarajoitusten lievennyksillä on, eli perutaanko tai siirretäänkö lomautuksia. Päätöksiä ei ole vielä tehty.

Varmaa tähän mennessä on vain se, että hammashuollon lomautukset perutaan.

– Se muutos ei tosin liity valtioneuvoston päätöksiin vaan Kaarinan omiin uusiin linjauksiin siitä, että hammashuolto on turvallista käynnistää, Kaarinan henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala taustoittaa.

Koulujen käynnistäminen toi mukanaan muutamia muutoksia lomautuksiin. Koulutuksen vastuualueella oli alun perinkin lomautettuna vain yksittäisiä työntekijöitä, joten isoa mullistusta ei ole syntynyt.

Puhtaus- ja ravintopalveluissa eli esimerkiksi siivoojilla ja keittäjillä siirretään koulujen alkamisen vuoksi muutamia lomautuksia viikolla. Heidän lomautuksensa alkaa siis vasta koulujen kesälomalla.

Päivähoitoon osallistuu tällä hetkellä hieman yli 30% lapsista. On mahdollista, että koulujen alkaessa lapsia palaa päivähoitoon, ja silloin myös henkilöstöä kutsutaan takaisin töihin. Hanhialan mukaan muutaman työntekijän lomautus onkin jo peruutettu.