Kaarinassa yksi uusi koronatapaus

0

Kaarinassa on jälleen todettu uusi koronavirustapaus. Virus on todennettu yhdeltä henkilöltä. THL kertoi asiasta perjantaina.

Kaarinassa on yhteensä 12 henkilöä sairastunut koronaan testein todennetusti. Osa tartunnan saaneista on jo parantunut.

Turussa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Muissa Varsinais-Suomen koronapaikkakunnissa uusia tartuntoja ei ole, kertoo THL perjantaina.

Turussa taudin on saanut yhteensä 151 henkilöä.

Varsinais-Suomessa on nyt 12 paikkakuntaa, joissa koronavirustartuntoja on vähintään viisi. Alle viiden tartunnan paikkakuntia ei kerrota julkisuuteen. Varsinais-Suomessa on kaikkiaan 27 kuntaa.

Suomessa uusia koronatartuntoja on listattu vuorokaudessa 65. Tartuntoja on yhteensä 5 738, kertoo THL. Arviolta yli puolet tartunnan saaneista on jo ehtinyt parantua taudista.

Varsinais-Suomessa koronavirustestejä on tehty viime päivinä melko vähän. Testimäärä on yhteensä 6 965, joka tarkoittaa vuorokaudessa vain 32 uutta testiä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä totesi tällä viikolla, että alueella ei ole testeihin hakeutuvia henkilöitä. Pietilä muistutti, että ei ole mielekästä testata henkilöitä, joilla ei ole minkäänlaisia oireita.

Varsinais-Suomessa testejä on tehty nyt 1 445 jokaista 100 000 asukasta kohti.

Maakunnassa on kaikkiaan 10 henkilöä kuollut koronan takia. Viimeisin kuolintapaus oli keskiviikkona.