Kaupungin kesätyöpaikat nuorille varmistumassa – osa nuorista aloitti jo, osa joutuu odottamaan yhä päätöstä

0
Kesätöitä viime vuoden kesäkuulta. Kesäkahvila Mid Cafessa työskentelivät Kaarinan nuorisotyöntekijä Henna Hannila sekä kesätyötekijät Kerttu Kiviaho ja Laura Aunio.

Kaarinan kaupungin nuorille tarjoamat kesätyöt menivät uusiksi koronaepidemian vuoksi, kun kaupungin toimipisteitä suljettiin ja vakituisen henkilöstön kesken pidettiin yt-kierroksia. Esimerkiksi Hovirinnan liikennepuistoon ei täksi kesäksi oteta kesätyöntekijöitä. Samoin kerhot ja osa nuorisotyön pesteistä on tänä kesänä tauolla.

– Saimme kuitenkin lisäpaikkoja esimerkiksi puistoista ja vanhainkodeista, kertoo nuorten kesätyönhakua koordinoiva toimistosihteeri Anne Rostedt.

Lopulta kesätyöpaikkoja saatiin kokoon lukumääräisesti lähes yhtä monta kuin alun perin oli luvattukin.

Tavallisesti kesätyöpaikat on arvottu huhtikuun alussa. Tänä keväänä viimeiset päätökset kesätyöpaikoista tehdään vasta toukokuun lopussa.

Arvonnan kautta haettavina olleet kesätyöpaikat on pääsääntöisesti täytetty. Niistä työpaikoista, joihin nuoret työntekijät haastatellaan, on osa vielä täyttämättä.

Jo paikan saaneeseen 70 nuoreen on oltu yhteydessä sähköpostitse, kerrotaan kaupungin tiedotteessa. Rostedt kertoo, että muutama nuori on jo aloittanut kesätyöt toukokuussa.

Loput pestit alkavat kesäkuun ja heinäkuun alussa.

Kaupungin kesätyöpaikkoihin saapui hakemuksia lähes 400 kappaletta. Noin sata työpaikkaa on jaossa.

Lisäksi kaupunki on tarjonnut 30 nuorelle Tuumasta duuniin -tukisitoumuksen. Silloin kaupunki osallistuu nuoren palkkakustannuksiin 400 eurolla.

Sitoumuksen saaneista on työllistynyt noin puolet. Sitoumukset ovat voimassa toukokuun loppuun asti. Mikäli nuori ei ole tähän mennessä löytänyt työpaikkaa, siirtyy sitoumus varasijalla olevalle nuorelle.