Korona vei tiekirkon Kuusistosta

0
Kuusiston kirkko on saaristolaiskirkko, joka rakennettiin vuonna 1792 ja korjattiin uusgoottilaiseksi 1800-luvun lopussa. Paikalla on ollut puukirkko jo 1600-luvulta, mutta sen muodosta ei ole tietoja. Alkuperäinen kirkko rappeutui isovihan aikana 1700-luvulla, kun saari koki kolmen sodan rasitukset ja kaksi venäläismiehitystä.

Kuusiston kirkosta piti tulla ensi kesänä ensimmäistä kertaa tiekirkko, mutta tiekirkkokesä on koko Suomessa tältä vuodelta peruttu.

Tiekirkot ovat luterilaisia tai ortodoksisia kirkkoja, joiden ovet ovat auki kävijöille, vaikka kirkossa ei olisi tapahtumia.

Kaarinan seurakunnan kirkkoherra Ville Niittynen kertoo, että Kuusiston tiekirkon järjestelyt olivat jo pitkällä. Tiekirkko-oppaiden rekrytointi oli käynnistetty, mutta onneksi päätöstä palkattavista ei vielä ollut ehditty tehdä.

Kuusiston kirkko olisi ollut auki päiväaikaan juhannuksesta koulujen alkuun, kaikkina päivinä lauantaita lukuun ottamatta.

Tiekirkot ovat olleet hyvin suosittuja. Viime kesänä yhteensä 350 000 matkailijaa pysähtyi Suomen 269 tiekirkossa.

– On erityisen harmillista, että joudumme perumaan tulevan kesän. Tiekirkot ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tulla kirkkoihin, ja ne ovat tarjonneet levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville. Haluamme kuitenkin toimia vastuullisesti ja olla vaarantamatta kävijöitä ja työntekijöitä, tiekirkkoja organisoivien Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen selittää.

Tiekirkkoprojektia siirrettiin Kuusistossa nyt vuodella.