Koronaepidemia matelee Kaarinassa – Hammashuolto ja neuvolat palailevat jo normaaliin

0
Hengitystieinfektioista sairastaville on Kaarinan terveyskeskuksessa eri sisäänkäynti kuin muille potilaille.

Koronaepidemia etenee hyvin hitaasti Kaarinassa. Vahvistettujen koronatapausten määrä kasvoi viikon aikana vain yhdellä, eikä sitä aiemmalla viikolla uusia sairastuneita todettu yhtäkään.

Kaarinassa on nyt yhteensä 12 varmaa koronatapausta. Oireet ovat olleet lieviä, eikä osastohoitoa ole tarvittu. Suurin osa heistä on jo parantunut, kertoo avosairaanhoidon ylilääkäri Rita Arjonen Kaarinan terveyskeskuksesta.

Tilanne on niin hyvä, että Kaarinassa on päätetty käynnistää hammashoitoa vähitellen ja asteittain uudelleen.

– Suojavarusteiden saatavuus on parantunut viime viikkojen aikana, ja suun terveyden huollossa pystytään tällä hetkellä työskentelemään turvallisesti, Kaarinan henkilöstöjohtaja Maija Hanhiala avaa.

Toimenpiteitä, joissa muodostuu aerosolia, pyritään kuitenkin välttämään, eikä riskiryhmien potilaita kutsuta vastaanotolle. Ennen kaikkea hammashuollossa ryhdytään tekemään nyt lakisääteisiä koululaisten tarkastuksia ja kesken olevia hoitoja.

Samoin neuvolat ja koululaisten terveydenhuolto palailevat normaaliin.

Asiakkaiden määrää neuvolan ja terveydenhoitajien toimitiloissa rajataan edelleen tartuntariskien minimoimiseksi, eikä flunssaisena saa tulla paikalle. Käynneille on saavuttava yksin tai vain yhden huoltajan kanssa. Vastaanottoaika täytyy sopia erikseen.

Avoneuvola on suljettu toistaiseksi.