Kuusiston kirkko pysyy kiinni koko kesän

0
Kuusiston kirkkoon täksi kesäksi sovitut vihkimiset on siirretty Kaarinan kirkolle.

Kaikki Kaarinan seurakunnan toiminta keskitetään tulevana kesänä Kaarinan kirkolle. Seurakunnan sivutoimipisteet Poikluomassa, Littoisissa ja Kuusistossa ovat kiinni. Tämä tarkoittaa kirkkoherra Ville Niittysen mukaan, ettei Kuusiston kirkossa vihitä ensi kesänä hääpareja tai järjestetä muita tilaisuuksia.

– Tämä kesä jää seurakunnan työntekijöiden mieleen varmasti kesänä, jolloin Kuusiston kirkko oli kiinni. Se oli meille suuri ja ikävä päätös, sillä Kuusiston kirkko on suosittu sekä vihkikirkkona että siunauspaikkana, Niittynen harmittelee.

Päätös tehtiin hänen mukaansa seurakuntalaisten ja työntekijöiden turvallisuutta ajatellen. Kuusiston kirkko on tiloiltaan niin pieni, että sisään mahtuu turvaetäisyydet huomioiden hyvin vähän ihmisiä. Vastaavasti Kaarinan kirkossa on iso kirkkosali ja irtopenkit, joten ihmiset voivat istua harvakseltaan.

Kaikki Kuusiston kirkkoon sovitut vihkimiset on siirretty Kaarinan kirkon tiloihin. Osa hääpareista on myös perunut vihkimisensä.

– Vihkimisiä on tänä kesänä selvästi aiempaa vähemmän. Niitä on peruttu koko kevään ajan. Hääpareilla on varmasti ollut stressaava ja kurja kevät, kun paikat ovat vaihtuneet ja asiat ovat muuttuneet melkein viikoittain, Niittynen pahoittelee.

Kaarinan seurakunnan ensimmäinen jumalanpalvelus päästään näillä näkyminen järjestämään Kaarinan kirkossa kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina 7.6. Poikkeusrajoitukset huomioiden paikalle saliin mahtuu istumaan 50 ihmistä.