”Kuusiston pyöräkatokset ovat väärissä paikoissa”

0
Kuusistonkaarella näkyy runsaasti Föliillä kulkevien työmatkalaisten polkupyöriä. Niille tarvittaisiin kunnollinen pysäköintipaikka, mutta paikkaa ei pidetä liikenneturvallisuussyistä hyvänä.

Kaarina-lehden lukija on toivonut Kuusistoon pyöräparkkikatosta Kuusistonkaaren ja Vanhan Paraistentien risteykseen. Hän on lähestynyt myös kaupunkia pyynnöillään.

– Paikalla on joka arkipäivä 5–10 polkupyörää, jotka tarvitsisivat asianmukaisen katoksen ja lukituspaikan, lukija harmittelee.

Pyöräilijöiden liityntäpysäköintipaikkoja on rakennettu Fölin bussipysäkkien lähelle, jotta julkisen liikenteen käyttäminen olisi sujuvaa myös vähän kauempaakin bussireitiltä. Lukija ihmetteli sitä, miksi Empon valoristeyksen lähellä Puistotiellä on tällainen pyöräparkkikatos, vaikka siellä ei juuri koskaan ole polkupyöriä.

Pyöräparkkia ei näillä näkymin saada Kuusistonkaarelle. Kuusistonkaaren lähellä ei ole Saaristotiellä kevyelle liikenteelle turvallista ylitystä tai alitusta, vastataan kaupungin infrapalveluista.

Kaupungin toiveissa on, että pyöräilijät siirtyisivät käyttämään Puistotien pyöräparkkia. Sen läheltä Saaristotien alikulku löytyy.

Kaarinassa on yhdeksän pyöräilijöiden liityntäpysäköintikatosta, kolme keskustassa, yksi Piispanristillä, kaksi Kuusistossa ja kolme Piikkiössä. Rekikosken mukaan niistä tulee vain harvoin palautetta.