Maahanmuuttajanaisten avuksi etsitään vapaaehtoisia – sekä kantasuomalaisia että itsekin maahanmuuttajia

0
Sateenkaari Koto ry:n kehittämispäällikkö Minna Maanpää sekä Siivet-hankkeen työvalmentajat Hanna Yusuf ja Ilona Karilainen.

Sateenkaari Koto ry etsii vapaaehtoisia, jotka haluaisivat edistää maahanmuuttajanaisten kotoutumista, työllistämistä ja suomen kielen taitoa. Avuksi tarvitaan sekä kantasuomalaisia että itsekin maahanmuuttajia.

Tarjolla on monikulttuurista tekemistä mentoroinnista opetuskotien toiminnan suunnitteluun.

– Vapaaehtoisten kanssa sovitaan sopiva tehtävä heidän kiinnostuksensa, osaamisensa ja kielitaitonsa pohjalta, kertoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Julia Hamara Sateenkaari Koto ry:stä.

Yhdistys kehittää STEAn rahoittamassa kaksivuotisessa hankkeessa uudenlaisia malleja monikulttuuriseen vapaaehtois- ja vertaistoimintaan. Hanke käynnistyi alkuvuonna Kaarinassa, ja sitä laajennetaan Raisioon ja Turkuun.

Hanketta on koronaepidemian vuoksi toteutettu nyt etänä. Vapaaehtoiset suomenkieliset ovat esimerkiksi jutelleet maahanmuuttajien kanssa Netti-Mustikassa.

Erityisesti nyt etsitään maahanmuuttajanaisia, jotka haluaisivat osallistua Siivet-hankkeen monikulttuurisen kohtaamispaikan ohjaajan koulutukseen.

Sateenkaari Koto ry:llä on Kaarinassa Hovirinnassa ja Turussa Halisissa maahanmuuttajanaisille opetuskodit. Lisäksi yhdistyksellä on kotoutumista edistäviä hankkeita.