Mielipitei: Kaarinan jätehuolto toimii moitteetta ja asukasystävällisesti jo nyt

0

Juupas eipäs -keskustelu on sinänsä turhaa, mutta nyt puhutaan PK-yrittäjille ja Kaarinalle erittäin tärkeästä asiasta. Nina Ratilainen arvosteli viime Kaarina-lehdessä allekirjoittanutta mielipiteestäni Kaarinan asukkaiden jätehuollosta.

Kaarina saa ilmaista mielipiteensä siitä, miten täällä jätekuljetukset toteutetaan, ja toivon yhteislautakunnan sitä puheenjohtajansa avulla kannattavan nimenomaan yhteistyössä.

Kaarinalaisten jätehuolto kehittyy parhaiten valinnanvapaudella. Samaa mieltä oli Kaarinan kaupunginhallitus 11–2 äänin. Mistä pikavoitoista Ratilainen puhuu? Samaa mieltä Kaarinan kanssa on useat Lounais-Suomen kaupungit, vaikka Lounais-Suomen jätelautakunnan keskushallinto olisi mitä mieltä tahansa.

Ratilainen ei selvästikään tunne pienten ja keskisuurten yritysten oloja, kun kirjoittaa, että kuljetusten ottaminen yhteiskunnan haltuun on yrittäjille tasapuolista. Siitähän seuraa vain vastoinkäymisiä, kun menettää yhdessä yössä mahdollisesti koko elantonsa ja elämäntyönsä. Kaksi kolmasosaa Kaarinan työpaikoista on PK-yrityksissä, ja niitä tulee varjella viimeiseen asti, jotta voidaan verovaroin peruspalveluita järjestää.

Väitteet vaikutuksesta ympäristöterveyteen tai ilmastovaikutuksiin ovat mielestäni toteennäyttämättömiä. Samoin hinnan aleneminen on mielestäni keksittyä. Raisiossa Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta korotti hintaa monopolinsa ansiosta.

Kaarina ja allekirjoittanut tekee mielellään yhteistyötä, mutta demokratiaa ja meidän mielipiteitämme pitää arvostaa.

Matti Alander

PK-yrittäjä, Kaarinan kaupunginhallituksen pj (kok.)