Mielipitei: Kaarinan juuret ovat maaseudulla, mutta lehmiä ei kannata tuoda keskustaan

0

Hienoa, että Kaarina-lehti palautti pääkirjoituksessaan 29.4. kaupunkilaisten muistiin ja muualtamuuttaneiden tietoon Kaarinan lähtökohdat. Niistä kaupunki(laiset) saisi(vat) olla ylpeä(itä).

Muualtamuuttaneelle entinen pomoni muisteli, kun hän nuoren vaimonsa kanssa muutti Kaarinaan uuteen upeaan, korkeaan kerrostaloon ja sen ylimmästä kerroksesta ilta-auringossa silmäili lehmiä laitumella – siellä, missä nykyään on Hovirinnan koulu.

Kaarinaan oli hyvä perustaa perhe.

Sillä suunnalla ei ollut paljon mitään muutakaan, tosin ei juuri muuallakaan. Maalaistalo siellä, navetta tai muu maatalousrakennus tuolla. Vain Napin ja Plätyn päärakennus enää muistuttaa menneestä.

Niistä lehmistä. Päiväunissa voi unelmoida, kuinka lapset välitunneilla kävisivät rapsuttelemassa elikoita kesälaitumella… Vaikka Kaarina on kaukana suurkaupungista, nykyinen liikenne ja liikennemäärät (ja muutkin syyt) huomioon ottaen en veisi lehmiä lähellekään keskustaa. Jos olisin lehmä tai lammas en nyhtäisi ensimmäistäkään ruohokortta kaupunkialueelta.

Rita Lindberg