Mielipitei: Veteraanipäivän seppeleet olisi voitu käydä laskemassa

0

Veteraanipäivän juhlaa oli tarkoitus viettää kansallisena veteraanipäivänä 27.4. Kaarina-salissa kaikkine ohjelmineen ja tarjoiluineen. Miten sitten kävikään, tuli tämä virus, joka sekoitti maailman ja pakotti peruuttamaan yleisötilaisuudet.

Juhlaa oli suunniteltu vanhus- ja veteraanineuvostossa pitkään, ja maaliskuun alun kokouksessa ohjelmat oli lyöty lukkoon. Samoin oli sovittu, ketkä menevät laskemaan kaupungin kustantamat seppeleet Piikkiöön, Kuusistoon ja keskustan veteraanikivelle. Valtakunnallisen tavan mukaan oli tarkoitus laskea veteraaniseppeleet klo 10 kyseisille paikoille.

Kun kaikki piti peruuttaa, peruutettiin myös 15.4. vanhus- ja veteraanineuvoston kokous, jossa piti tarkistaa jo sovitut asiat veteraanipäivästä. Seurauksena seppeleet jäivät tilaamatta kaupungin puolesta ja seppeleiden laskut tekemättä sovittuna aikana.

Asian hoito kuuluu vanhus- ja veteraanineuvostolle, ja näin jälkeen päin ajatellen seppeleiden laskun olisi voinut hoitaa niinkin, että vain yksi henkilö olisi laskemassa seppeleen. Eipä tullut mieleen. Siksi otin häpeillen vastaan vihaisen puhelinsoiton eräältä henkilöltä, joka toi julki kummastuksensa, miksi seppeleitä ei kaikesta huolimatta käyty laskemassa ja miksi kaupunki ei liputtanut veteraanipäivänä. Tuohon lippujen puuttumiseen eivät kuntalaiset voineet vaikuttaa, mutta seppeleiden laskujen puuttumiseen tunnen suurta myötähäpeää.

Keijo Tapper

Sotaorpo, vanhus- ja veteraanineuvoston varapuheenjohtaja