Nyt se on varmaa: Hovirinnan rannalta saa tänä kesänä grilliruokaa, wingsejä, sup-lautoja – ja oluttakin

0
Konttiravintola tulee nykyisen saunan lähelle, saunan venesataman puolelle. Terassille saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin 40 asiakaspaikkaa, kertovat Mikko Leino ja Lisa-Maria Junnila.​

Hovirinnan rantaan on kaivattu malttamattomasti uutta rantasaunaa ja ravintolaa, mutta lopullista saunaravintolaa ei ole tulossa ainakaan pariin vuoteen. Kaupunki päätti kysyä yrittäjiltä tarjouksia konttiravintolaksi, joka ilmaantuisi rannalle muutamaksi kesäksi myymään syötävää ja tekemistä.

Seitsemästä ehdokkaasta vei voiton hovirintalaisille jo ennestään tuttu yritys: konttiravintolaa ryhtyy pitämään POP ICE Company, joka on Mikko Leinon ja Lisa-Maria Junnilan yritys. Se pitää jäätelökioskia Hovirinnan liikennepuistossa nyt neljättä kesää.

– Perustimme jäätelökioskin liikennepuistoon, kun olimme käyneet siellä jäätelöpyörän kanssa ja huomanneet, miten paljon tarvetta oli. Viime vuonna, kun Hovirinnan rantaa remontoitiin, mietimme, miten hienoa olisi päästä rantaankin. Ranta on upea, kaarinalaiset mukavia ja yhteistyö kaupungin kanssa sujunut loistavasti, Leino ja Junnila kertovat.

– Kun tuli tieto, että rannalle halutaan konttiravintolaa, laitoimme heti hakemuksen sisään!

Myös POPS! saa kodin rannalta


Pingviinikioski pysyy liikennepuiston luona jatkossakin, ja rantaan ilmaantuu uusi terassikonttiravintola. Myös rannasta saa jäätelöä – muun muassa toisen kaarinalaisille tutun yrityksen, POPS! Oy:n artesaanijäätelöitä.

– Näin heidänkin jäätelöilleen tuli Kaarinaan myyntipiste, iloitsevat Leino ja Junnila.

Konttiravintolasta saa perinteisen grilliruuan lisäksi wingsejä, patonkeja, salaatteja, tapas-lautasia, smoothieita ja erikoiskahveja. Moni niistä tulee lähistön yrittäjiltä.

– Kaupungin toiveena myös oli, että täältä saisi ostaa mietoja alkoholijuomia, kuten olutta, siideriä ja kuohuviiniä. Juuri äsken varmistui, että saamme A-oikeudet, Leino kertoo.

Konttiravintolan yhteydessä aletaan vuokrata sup-lautoja ja pitää sup-koulutuksia. Aikeissa on myös tarjota mölkkypelejä ja muuta tekemistä.

Paikalle palkataan sesonkityöntekijöitä. Tällä hetkellä uusi työpaikka on tarjolla kuudelle innokkaalle kesätyöntekijälle.

Lisäksi POP ICE Company perustaa tänä kesänä jäätelökioskin Paraisille S-marketin ja tulevan Lidlin yhteyteen.

Konttiravintola avaa ovensa huhti-toukokuun taitteessa.

Hurja hetki perustaa ravintola


Suomen vaihtelevat kesäsäät ja mahdolliset koronarajoitusten kiristymiset pitävät yrittäjiä melkoisessa jännityksessä.

– Kun saimme tietää, että voitimme tarjouskilpailun, koronarajoitukset olivat juuri kiristyneet. Tuntui hurjalta tilata samaan aikaan kalliita ravintolakoneistoja, kun hallitus pisti Suomen ravintolat kiinni. Tämä on riski, Leino miettii.

Onneksi terassiravintolassa on helpompaa pitää turvaetäisyyksiä kuin sisätiloissa.

Konttiravintola on pariskunnalle uusi toimintamuoto.

– Olemme hankkineet isot määrät ammattikoneistoja friteerauskeittiöitä myöten ja opetelleet nopeasti valtavasti uutta, he naurahtavat.

Toistaiseksi Hovirinnan rannan konttiravintolalla ei ole nimeä. Leino ja Junnila pyytävät kaarinalaisia keksimään sen. Nimiä voi ehdottaa Facebookissa sivulla Kaarinan ranta X.