Palloiluhallin viivästyminen takaisku Ura Basketille – Korista päästään koronakevään jälkeen harjoittelemaan

0
Ura Basketista löytyy tekemistä sekä niille, jotka haluavat harrastaa pelkästä koriksen ilosta, että niille, jotka kilpailevat tosissaan, vinkkaavat Sanna Viipuri, Mikko Granström ja Sunniva Solstrand. He toivovat, että joukkuelajeja päästään pian pelaamaan. – Monella nuorella on iso riski syrjäytyä, kun he jäävät kotiin eivätkä koe enää kuuluvansa mihinkään, he kommentoivat. Kuva on otettu Valkeavuoren koululla, jonne kaivataan kipeästi uutta hallia.

Littoisten monitoimitalolla piti parina viime kuukautena olla vipinää ja vilskettä, kun koripallo olisi lentänyt Ura Basketin peleissä.

Ensi viikonloppuna oli tarkoitus olla Turun seudulla iso voimainponnistus, JBT-turnaus, jota Ura Basket oli mukana järjestämässä. Sinne olisi saapunut Suomesta, Virosta ja Ruotsista 130 eri-ikäistä joukkuetta, yhteensä 1700 ihmistä.

Koripalloilijoiden kevät hiljeni koronaviruksen vuoksi. Tapahtumat ja turnaukset peruttiin, ryhmät eivät kokoontuneet. Muutamat Ura Basketin valmentajat pitivät etätreenejä. Niillä on kuitenkin vaikea korvata vauhdikasta sosiaalista joukkuelajia.

Tällä viikolla ryhdytään koronarajoitusten lievennyttyä vetämään alle 10 hengen ryhmiä. Kesäkuussa, jolloin osalla ryhmistä on yhä harjoituksia, pystytään toivottavasti palaamaan jonkinlaiseen normaaliin. Tosin loppukesän turnauksia on myös peruutettu.

Joka tapauksessa koronavirus ei kaada Ura Basketia, vakuuttavat Ura Basket ry:n toiminnanjohtaja Sunniva Solstrand ja hallituksen puheenjohtaja Sanna Viipuri .

Ensi kauden korisharrastus ei ole vaarassa: seura pärjää talkootyön ja seuramaksujen turvin.

Parisentuhatta liikkujaa

Ura Basket on muhkea seura: seuralla on noin 400 lisenssipelaajaa, ja yhteensä mukana pyörii parisentuhatta ihmistä. Sekä C-pojat että C-tytöt – eli vuosina 2006 ja 2007 syntyneet – pelasivat päättyneellä kaudella SM-sarjassa. Tyttöjen pelaaminen on lisääntynyt vuosi vuodelta, ja tytöille löytyy pelaajapolku pienestä isoksi.

Lisää innokkaita harrastajia on tulossa. Valmentajia riittäisi uusille harrastajille, mutta seiniä ei.

Ainoa, missä valtakunnallisia sarjoja voidaan Kaarinassa pelata, on Littoisten monitoimitalo. Myös Piikkiön liikuntahalli olisi koon puolesta sopiva, mutta lattiamateriaali on korikselle väärä.

Pienimmät pystyvät pelaamaan muissa saleissa, mutta C-sarjasta ylöspäin niissä ei ole turvallista pelata.

Valkeavuoren palloiluhallin tulevaisuudesta ei ole tietoa. Hankkeen kilpailutus on jäähyllä, sillä Kaarina hävisi markkinaoikeudessa kilpailutuksesta valittaneelle. Vielä ei ole tietoa, miten kaupunki aikoo jatkaa.

Halli junnujen käyttöön

Pelkona on, että hallihankkeesta luovutaan.

– Palloiluhalli on usein leimattu vain Ura Basketin liigajoukkueen halliksi, vaikka eniten sitä tarvitaan junioritoiminnalle. Halli palvelee myös lukuisia muitakin lajeja, ja hallissa kävijät tuovat elinvoimaa koko Kaarinan keskustaan, miettii Solstrand.

Lähikunnista löytyy isoja halleja, mutta tavoitteena on, että junnut pääsisivät harrastukseensa omin voimin pyöräilemällä tai kävelemällä.

– Ja haluavatko kaarinalaiset palveluidensa jäävän Turkuun, kuin olisimme vain Turun lähiö, Solstrand heittää.

Entä mitä kuuluu Ura Basketin Korisliigassa pelaavalle edustusjoukkueelle? Siitä kerrotaan myöhemmin Kaarina-lehdessä.