Papinholman suojatie ruuhkautti Saaristotien Littoisiin saakka – Helpotusta ei luvassa

0
Autoilijat hidastavat töyssyjen kohdalla. Kuva tiistai-aamulta.

Saaristotien ajonopeuksia alennettiin viime viikolla Kuusistonsalmen sillalla kuudestakympistä neljäänkymppiin Papinholman kallioleikkauksen verkotustyön vuoksi. Alikulkutunneli on poissa käytöstä, minkä vuoksi jalankulkijoiden on ylitettävä vilkas Saaristotie suojatietä pitkin.

Seurauksena helatorstain aattona eli viikko sitten keskiviikkona Saaristotiellä oli valtavat ruuhkat. Hitaasti mateleva jono ulottui lukijoiden mukaan Littoisiin Vyyryläisenmäkeen saakka, jolloin myös rampit moottoritieltä Kaarinantielle jumiutuivat. Sosiaalisessa mediassa kerrottiin, että parin minuutin matka Krossista Kuusistoon oli vienyt jopa kolme varttia.

Kaarina-lehden kokemusten mukaan nyt Kuusistonsalmen sillalta pääsee hiljaiseen aikaan läpi ongelmitta, mutta ruuhka-aikoina muhkeita jonoja edelleen on.

– Eivät ruuhkat varsinaisesti yllättäneet. Kirjalansalmen sillan korjauksista tiedetään kokemuksesta, että pienikin häiriö Saaristotiellä aiheuttaa ruuhka-aikaan merkittävää haittaa liikenteelle. Välillä korjauksia on pakko vain tehdä, toteaa siltainsinööri Jari Nikki Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

Papinholmassa yritettiin ensin selvitä ilman suojatien eteen laitettavia töyssyjä, mutta suuri osa autoilijoista ajoista infotauluista, tietyömerkeistä ja 40 km/h -nopeusrajoituksista huolimatta sitkeästi edelleen 60 km/h.

Elylle tuli useita huolestuneita yhteydenottoja vaaratilanteista, kun koululaiset yrittävät ylittää tietä.

– Nyt liikenne toimii kohtalaisesti, lukuun ottamatta pahimpia ruuhkahuippuja. Minusta se on melko pieni hinta siitä, ettei ketään jää suojatiellä auton alle, Nikki miettii.

Saaristotie on ruuhkaisin perjantai-iltapäivisin, joten jatkossa silloin kannattaa varata matkaan kunnolla ylimääräistä aikaa.

Yksi vaihtoehto olisi liikennevalot jalankulkijoille, mutta Nikki epäilee, että silloin jonot olisivat vielä pidemmät, kun liikenne katkaistaisiin kokonaan useiksi minuuteiksi.

Saaristotiellä on poikkeusjärjestelyitä Papinholmassa kesä-heinäkuun vaihteeseen saakka.