Ravintola VG Wok avattiin uudelleen Piikkiöön – Asiakaskunnassa yksi merkittävä ero Turkuun

0
VG Wokin ruokalistalta löytyy ainoastaan kasvisruokaa, kertoo Tomy Pham.

Aasialaista kasvisruokaa valmistava VG Wok on palannut Piikkiöön. Ravintola avasi ensimmäisen kerran ovensa Hadvalantiellä vuonna 2016. Kaksi vuotta myöhemmin ilmoitettiin, että ravintola suljetaan kannattamattomana.

– Piikkiössä kävi asiakkaita, mutta tarvitsimme tuolloin lisää varastotilaa, sillä meillä oli Turussa useita ravintoloita. Yhtiön kannalta oli järkevämpää hyödyntää tilaa varastona kuin ravintolana, omistaja Tomy Pham tarkentaa.

Tänä keväänä ravintola avattiin yllättäen uudelleen. Vakiokävijät iloitsevat uutisesta, mutta moni myös ihmettelee, miten kukaan uskaltaa avata uutta ravintolaa koronarajoitusten keskellä.

– Koronan hyvä puoli on, että se pakotti hidastamaan tahtia ja miettimään asioita uudelleen. Ymmärsimme, että varastotilaa saa muualtakin. Nyt on muuten hiljaisempaa, joten meillä oli aikaa avata ravintola uudelleen, Piikkiössä asuva yrittäjä perustelee.

Asiakasmäärät puolittuneet

Monen ravintolan toiminta on vaakalaudalla koronan ja sen aiheuttamien poikkeusrajoitusten vuoksi. Myös VG Wok -ravintoloiden asiakasmäärät ovat Phamin mukaan puolittuneet normaalista.

Ketjuun kuuluu yhteensä kahdeksan ravintolaa, joista suurin osa sijaitsee Turussa. Pham pyörittää itse tällä hetkellä ainoastaan Piikkiön toimipistettä, muut toimivat franchising-periaatteella.

– Parhaiten tässä tilanteessa pärjäävät ne ravintolat, joilla on jo ennestään kokemusta ruuan myymisestä ulos. Meillä on se etu, että emme myy tavallista suomalaista kotiruokaa. Kynnys hakea sellaista ruokaa on nyt korkeampi, koska sitä voi valmistaa kotonakin, Pham arvelee.

Vanhukset löytäneet ravintolan

Satunnaisen ohikulkijan on vaikea löytää Piikkiöstä VG Wokia, sillä ikkunasta puuttuvat vielä teippaukset, eikä liiketilassa ole koronarajoitusten takia pöytiä ja tuoleja.

Tieto uudesta ravintolasta on kuitenkin jo levinnyt jo puskaradion kautta, ja asiakkaita oli Phamin mukaan viime viikolla mukavasti. Hän on huomannut Piikkiön asiakaskunnassa yhden merkittävän eron Turkuun.

– Täällä käy myös paljon vanhuksia hakemassa ruokaa. Se oli meille yllätys. Turussa suurin osa asiakkaista on nuoria aikuisia, työikäisiä ja perheitä.

Onko ravintola tullut tällä kertaa Piikkiöön jäädäkseen? Ainakin Pham toivoo niin.

– Petimme jo yhden kerran asiakkaamme täällä. Teemme parhaamme, ettei heidän tarvitsisi pettyä toista kertaa.