Touko Laaksonen oli myös muusikko – etäkonsertti perjantaina

0
Kun Touko Laaksonen loi Tom of Finland -kuvastonsa, homoseksuaalisuus oli laitonta.

Perjantaina 8.5. Kaarina-talolla piti olla konsertti ja musikaalibileet taiteilijan ja homoikoni Touko Laaksosen satavuotissyntymäpäivän kunniaksi. Tom of Finland oli nimittäin paitsi kuvataiteilija myös innostunut pianisti ja musiikin ystävä.

Tapahtumassa olisi kuultu hänen elämästään ja siihen liittyvästä musiikista.

Korona päätti toisin.

Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino kertoo, että tapahtuma on siirretty syksyyn, mutta ohjelmaa löytyy myös virallisena syntymäpäivänä. Kaupunki julkaisee perjantai-iltapäivällä etänä draamallisen Tom of Finland -konsertin, joka jää verkkoon katsottavaksi.

Esiintymässä ovat Nicholas Pulkkinen, Eric Barco ja Miiko Toiviainen. Käsikirjoittajana on Anna-Elena Pääkkölä. Konsertti löytyy kaupungin nettisivuilta ja some-kanavilta.

Touko Laaksonen piti erityisesti Sibeliuksesta ja Debussystä.