Vastaus Tyrskähdykseen Kaatuneiden muistopäivästä

0

Nimimerkille Unohtavatko nuoremmat, mitä tämän maan eteen on tehty. Hän ihmetteli viimeviikolla, miksi Kaatuneiden muistopäivää ei vietetty.

Kaarinassa on vuosia ollut käytäntönä, että Kaarinan–Piikkiön Sotaveteraanit ry on suorittanut Kaatuneiden muistopäivänä kunniakäynnin Piikkiön, Kuusiston ja Pyhän Katariinan sankarihaudoilla laskien niille jumalanpalveluksen päätyttyä havuseppeleen. Kaarina-talon saatua Sankaritaulun on käytäntö muuttunut.

Tänä vuonna noin klo 11 laskettiin yhdistyksen toimesta seppeleet Piikkiön ja Kuusiston sankarihaudoille. Kaarina-talossa kaupunginjohtaja Harri Virta ja yhdistyksestä Mauri Lasonen laskivat seppeleen sankaritaululle.

Veteraanikuoron lauluryhmä esitti laulun ”Hymni sankarivainajille”. Seppeleen nauhoissa oli tekstinä ”Sankarivainajien muistoa kunnioittaen, Kaarinalaiset”.

Hyvää kesää kaikille toivottaen

Eero Ahtikari

Kaarinan-Piikkiön Sotaveteraanit ry:n pj