Vauranoja luopuu tehtävästään kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana

0
Kokoomuksen valtuustoryhmälle valitaan uusi puheenjohtajisto kesäkuun alkuun mennessä.

Kaarinan kokoomuksen valtuustoryhmää vuodesta 2016 saakka luotsannut Sanna Vauranoja luopuu tehtävästään. Uusi puheenjohtaja valitaan ennen kesäkuun alussa pidettävää valtuuston kokousta.

– Politiikassa, niin kuin elämässäkin, on tärkeää osata myös luopua. Minusta uudistuminen on politiikassa välttämätöntä, enkä halua olla se, joka pitää jostain asemasta kiinni liian pitkään. Vuosi ennen vaaleja on hyvä aika uuden henkilön ottaa homma haltuun, Vauranoja perustelee päätöstään lähettämässään tiedotteessa.

Vauranoja, 42, on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Hänen perheeseensä kuuluu aviomies ja kolme lasta, työkseen hän opettaa Turun ammattikorkeakoulussa ja pyörittää ikäihmisille suunnattua elämyspalveluyritystään.

– Intohimoni vaikuttaa yhteisiin asioihin ei ole kadonnut. Jatkan muissa luottamustehtävissäni ja haluan hoitaa ne kunnolla, hän sanoo.

Vauranoja sai vedettäväkseen kokoomusryhmän varsin haastavassa tilanteessa, kun Kaarinassa muut puolueet eli niin kutsuttu ”seitsikko” olivat liittoutuneet keskenään ja kokoomus jäi yksin. Myös kokoomuksen sisällä oli eripuraa.

Kuluneella kaudella ei Vauranojan mukaan enää vastaavaa blokkia ole ollut.

– Koen, että ryhmämme toimintakulttuuri on muuttunut valtavasti viimeisten vuosien aikana. Meillä päätöksenteko perustuu avoimuuteen, keskinäiseen tiedon jakamiseen ja vuoropuheluun. Meillä uskalletaan keskustella asioista laajasti, tuoda esiin myös erilaisia näkökulmia ja yhteiset linjat syntyvät rauhassa keskustelemalla ja kypsyttämällä, Vauranoja kertoo.