Wanha Primadonna pärjää lauantaikasseilla ja työmaalounailla

0
Wanhan Primadonnan viikonlopun ruokakassit noudetaan lauantaina aamupäivällä. Viime lauantainakin ovi kävi tiuhaan, Marko Nurmi rahasti ja Miia Salomaa-Nurmi ojentaa valmista annoskassia.

Wanhan Primadonnan ovi Piikkiössä käy nyt poikkeuksellisesti lauantaina, ja aika tiuhaankin muutaman tunnin ajan. Asiakkaat hakevat silloin viikonlopun ruokapaketin, joka sisältää aterian neljälle.

Kun toimittaja kävi paikalla, paketissa oli paholaisen kanaa coleslaw-salaatin ja juustosalaatin kera.

Poikkeusolot muuttivat nopeasti suositun lounasravintolan toimintaa. Lounaan voi noutaa take awayna Primadonnasta kotiin tai vaikka työpaikalle. Isompia määriä lounasta toimitetaan esimerkiksi läheisen Destian siltatyömaan työporukalle kahteen vuoroon.

Miia Salomaa-Nurmi kertoo, että he pyörittävät puolison Marko Nurmen kanssa yritystä nyt kahdestaan, sillä henkilökunta on jouduttu lomauttamaan. Normaaliaikana arkilounaalla asiakkaita kävi noin 120 henkeä ja usein tuntuvasti tuosta ylikin. Nyt noutolounaita menee parhaimmillaan lähes sama määrä, mutta toisinaan määrä voi jäädä selvästi pienemmäksi.

– Vaihtelua on tosi paljon, mutta työmaaruokailujen järjestäminen on ollut osaltaan paikkaamassa tilannetta. Alku oli opettelua puolin ja toisin, mutta nyt jo sujuu.

Viikonloppujen ruokapaketteja tekee moni muukin, mutta Wanha Primadonna saattoi olla paikallisten tarjoajien etunenässä. Niitä on mennyt jatkuvasti kutakuinkin 65 kappaletta. Pääsiäisen alla annoksia meni peräti 85, mutta silloin kylmätilat olivat aivan piukassa.

Yrittäjäpariskunta on ajatellut alan toimijoiden tilannetta kokonaisuutena.

– Meillä ei ole kuljetuspalveluja, koska Tuorlan Majatalo järjesti sen, ja jätämme tekemättä juhlapyhien menut, koska Kavalton Tila tekee sellaisia. Jokainen tekee vähän omalla tavallaan, jotta jokainen meistä selviäisi koronan ohitse.

Työpäivät ovat pitkiä, ja viikon jännitysmomentteja eletään pari kertaa viikossa tukussa. Risto kertoo, että on saanut välillä jännittää, millaisia kuljetusastioita saatavilla on ja mitä ylipäätään saa hankituksi.

– Mutta homma pyörii ja joka päivä saa lähteä töihin.