110-tien alikulkutunneleihin tuli vahingossa väärät väistämiskolmiot

0
Virheelliset ajoratamaalaukset alikulkutunnelissa lähellä Saaristotietä.

110-tien eli Uudenmaantien ja Helsingintien alikulkutunnelien tienpintaan maalattiin varoituskolmiot selkeyttämään väistämisvelvollisuuksia. Toisin kävi.

Kaarina-lehteen otti yhteyttä lukija, joka kertoi useiden kaarinalaisten hämääntyneen alikulkutunnelien uusista varoituskolmiomaalauksia. Hän itse ei ollut käsittänyt asvalttiin maalattujen merkkien olevan varoituskolmioita, eikä hänen kokemansa mukaan ollut moni muukaan. Pyöräilijät olivat häkeltyneet kolmiorivin nähdessään, olivat luulleet niitä varoitusmerkeiksi, joiden mukaan kyseisestä kohdasta ei saa ajaa, ja törmäilleet sinne tänne.

Myös Kaarina-lehti kävi vilkaisemassa kolmioita. Toimittajallekaan asvalttiin maalatun kolmiorivin merkitys ei suoralta kädeltä auennut.

Piritta Keto Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta vastaa, että maalausten kanssa kävi köpelösti. Maalaukset tulivat väärään kohtaan, ja niiden merkitys on siksi vaikea hahmottaa. Niiden kuuluisi olla pyöräteiden risteyksessä.

Maalauksia korjataan, mutta korjausten aikataulu on vielä auki.

Ajorataan maalattujen kolmioiden tehtävänä on havahduttaa alikulkutunnelissa kulkevia siitä, että tunnelista tuleva on väistämisvelvollinen.