Ei tullut veteraanietuja Kaarinassa rauhanturvaajille

0
Suomalaisia rauhaturvaajia lähti Tshadiin Turun lentoasemalta. Arkistokuva.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti olla myöntämättä veteraanietuja rauhanturva- ja kriisienhallintaoperaatioiden veteraaneille. Etuja oli ehdotettu Pekka Liikasen laatimassa kuntalaisaloitteessa.

Suomi on Liikasen mukaan osallistunut yli kolmeenkymmeneen rauhanturva- ja kriisinhallintaoperaatioon. Monet yritykset myöntävät alennuksia palveluistaan, mikäli näyttää KRIHA-korttia. Liikanen kertoo, että enenevässä määrin myös kaupungit ja kunnat ovat lähteneet tähän mukaan ja myöntäneet alennuksia uimahalleihin sekä liikunta- ja kulttuuripalveluihin.

Käytännössä kuusi kuntaa tai kaupunkia Suomessa tarjoaa etuja rauhanturva- ja kriisienhallintaveteraaneille, Turun seudulla ei vielä yksikään.