Enemmistö Ura Basketin liigajoukkueen osakkeista sijoittajille

0
Ura Basketin edustusjoukkue jatkaa Korisliigassa ensi vuonna, kertoo Mikko Granström. Sanna Viipuri ja Sunniva Solstrand kehuvat sitä, miten suuri merkitys edustusjoukkueella on junnuille. – Junnuilla on esikuvia omassa yhteisössä eikä esimerkiksi kaukana NBA:ssa. Lisäksi junnuilla on edustusjoukkueessa on omat kummit, ja voi sitä riemua, kun kummi on seuraamassa omia pelejä tai junnut seuraavat kummin pelaamista, Solstrand naurahtaa.​

Ura Basketin seurakokouksessa on päätetty suuresta muutoksesta: Ura Basket omistaa jatkossa 90%:n sijaan vain 49% VS Basket Oy:n eli liigajoukkueen osakkeista.

Enemmistö osakkeista meni sijoittajille.

Toisaalta yhdelläkään yksittäisellä sijoittajalla ei ole jatkossa osake-enemmistöä. 46% osakkeista omistaa luxemburgilainen sijoittaja, Pierre Ernst , joka tähän mennessä on ollut VS Basket Oy:ssä pienosakkaana. Lisäksi 5% osakkeista on Topi Rantalalla .

– Ja jos sijoittajat haluavat myydä osakkeensa pois, meillä on etuosto-oikeus, kertoo liigajoukkueen taustayhtiön eli VS Basket Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Granström .

Hän ei usko, että valta katoaa nyt liikaa Ura Basketin käsistä. Lisenssi ja logo ovat jatkossakin Ura Basketin.

Ernst rahoittaa liigajoukkuetta ja osallistuu rahoituksen hankkimiseen. Hänen intohimonaan on saada Ura Basket kansainvälisille kentille Eurooppaan. Tätä lähdetään kehittämään pitkäjänteisesti.

– Lisää toimijoita palkataan, toimintaan saadaan vakautta ja lisää muskeleita. Taustaorganisaation toiminnasta tulee yhä ammattimaisempaa, miettii Granström.

Edustusjoukkueen ja Ura Basketin talous on eriytetty, eli vaikka liigajoukkue kokisi rahallisesti pahoja takaiskuja, Ura Basketin junioritoiminta ei ole vaarassa.

Ura Basketin edustusjoukkueen kausi päättyi keväällä koronaviruksen vuoksi Korisliigassa yllättäen, ja joukkue jäi sijalle 10 kahdestatoista joukkueesta. Pudotuspelejä ei ehditty pitää, ja joukkue säilytti sarjapaikkansa.

Edustusjoukkueen talous on kompastellut. Tällä kaudella lisäongelmia ei ole syntynyt, mutta ensimmäistä kautta ei ole saatu katettua. Lisää rahaa tarvitaan 70 000–100 000 euroa. Korisliigassa kuitenkin jatketaan ensi vuonna.