Hovirinnan koulun paalutus alkaa kesällä

0
Koronan takia kädenpuristukset jätettiin väliin, mutta Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari ja SRV:n Lounais-Suomen aluejohtaja Heikki Kallio panivat nimensä urakkasopimukseen maanantaina. Paikalla olisi myös palvelupäällikkö Heidi Paju.

Hovirinnan koulun urakkasopimus allekirjoitettiin maanantaina Kaarina-talossa. Kuntalaisten näkökulmasta urakkasopimuksen allekirjoitus merkitsee sitä, ettei hankkeessa enää peräännytä.

– Nyt on varmuus siitä, että uusi koulu todella rakennetaan, tekninen johtaja Jyrki Haapasaari vahvistaa.

Uudisrakennuksen toteuttajaksi on valittu SRV. Kokonaisurakkana toteutettavan kouluhankkeen arvo on 13,5 miljoonaa euroa. Uusi koulu valmistuu vuonna 2022.

– Paalutustyöt alkavat arviolta kolmen viikon päästä ja kestävät kolme viikkoa. Sen jälkeen päästään asentamaan anturoita ja sokkelielementtejä. Rakennuksen runko on ylhäällä marraskuussa, SRV:n Lounais-Suomen aluejohtaja Heikki Kallio kertoo aikataulusta.

Hovirinnan koulu rakennetaan vanhan jo osittain puretun koulun tilalle. Uuteen koulurakennukseen tulee tilat suomenkielisen Hovirinnan koulun sekä ruotsinkielisen S:t Karins svenska skola -koulun 1–6 -luokille ja esiopetukselle. Kaksikerroksiseen kouluun tulee tilat noin 630 oppilaalle.

Kaarinan rakennuttajapäällikkö Markku Leinonen muistuttaa, että Kaarinan edellinen uusi koulurakennus rakennettiin 15 vuotta sitten, joten koulumaailmassa on ehtinyt muuttua moni asia sen jälkeen.

– Uudet opetussuunnitelmat ovat vaikuttaneet huomattavasti nykypäivän koulurakentamiseen. Tilojen on sovelluttava monenlaiseen toimintaan ja oltava helposti muunneltavissa. Näin ne palvelevat muuttuvia käyttäjäryhmiä ja käyttötarpeita myös tulevaisuudessa.  Uuteen Hovirinnan kouluun on haettu muuntojoustavuutta avattavien siirtoseinien ja liukuovien avulla. Rakennuksen arkkitehtuurissa ja rakenneratkaisuissa on kuitenkin pyritty pitäytymään toimiviksi koetuissa tavoissa, Leinonen toteaa .