Juulia Vanha-Similän kolumni: Erilainen kesä

0
Juulia Vanha-Similä

Tänä kesänä jokainen joutuu miettimään varmasti normaalia enemmän, miten kesän viettäisi, ja kaikki suunnitelmat ovat saattaneetkin mennä täysin uusiksi. On jouduttu perumaan kesälomamatkoja, miettimään uusia aktiviteetteja ja puntaroimaan, mitä kaikkea voi tehdä ja mitä ei.

Siksi onkin tärkeää etsiä niitä ihania matkakohteita ja ajanviettopaikkoja ihan täältä lähiseudulta! Ja hei, tässä olisi kasattuna muutama kiva vinkki, ehkä juuri teidän perheellenne!

Onneksi täällä Kaarinassa on monta kesäistä leikkipaikkaa ja rantaa. Tarkemmin ajateltuna Kaarinahan on oikea kesäkeidas! Hovirinnan juuri remontoitu uimaranta, vieressä olevat nurmikentät ja leikkipuisto ovat jokaiselle perheelle oiva ajanviettopaikka. Tilaa ja tekemistä riittää jokaiselle. Perheen pienimmät viihtyvät leikkipuistossa ja uimarannalla, kun taas isommat voivat potkia palloa nurmella tai olla uimassa. Jäätelökioskista löytyy herkut iästä riippumatta.

Kuusiston linnanraunioilta löytyy myös monia mahdollisuuksia ja tutkittavaa. On grillauspaikka, laituri, jossa voi onkia ja nurmikkoa piknikiä varten. Ja älyttömän söpö kesäkahvila.

Littoistenjärvellä on runsaasti erilaisia ulkoilureittejä ja iso ranta, mikä on kätevä hiekkalinnojen rakentamiseen koko perheen voimin.

Vaarniemen huipulta löytyy hienoja maisemia ja tilava grillauspaikka. Mikäs sen herkullisempi tapa palkita itsensä ja perheensä kiivettyään ensin 218 porrasta ylös, kuin kauniit maisemat, grillimakkara ja grillatut vaahtokarkit.

Vaarniemestä pääsee myös Katariinanlaaksoon vieville pitkospuille, joista löytyy lisää hienoja retkikohteita. Kuten Katariinanlaakson luontopolku, minne voi viedä syötävää linnuille ja oraville.

Me MLL Kaarinasta toivotamme kaikille kaarinalaisille perheille rentouttavaa ja aurinkoista kesää!

Juulia Vanha-Similä

MLL Kaarinan hallituksen jäsen