Kaahari pakeni poliisia vielä juosten

0
Päihtynyt kuljettaja kaahasi Saaristotiellä poliisia karkuun. Arkistokuva: Marika Lempää

Päihtynyt kuljettaja yritti paeta poliisia torstai-iltapäivänä kello 17 aikaan Saaristotiellä ensin autolla ja lopuksi juosten. Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisipartio yritti pysäyttää kuljettajaa normaalin liikennevalvonnan yhteydessä Uudenmaantiellä. Autoilija ei pysähtynyt, vaan kiihdytti ja pakeni poliisia Saaristotielle Paraisten suuntaan.

Saaristotiellä oli runsaasti muuta liikennettä, jota pakeneva kuljettaja ohitti vaarallisesti vastaantulevien kaistaa käyttäen vähintään 120 kilometrin tuntivauhdissa. Paikassa on suurin sallittu nopeus 60 km/h. Saaristotien ja Paraistentien risteyksessä kuljettaja jarrutti rajusti ja kääntyi vasempaan hiekkatielle. Hiekkatien päässä kuljettaja pysäytti auton ja pakeni juosten, mutta poliisi sai hänet kiinni.

Kuljettajalle tehty huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille, eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajokorttia. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena ja niskoitteluna poliisia vastaan.