KaaPo mittaa tänään Keskurilla hallitsevan Suomen mestarin tason

0
KaaPon Teemu Tuominen (kesk.) ja Niklas Kuusio (oik.) uskovat yhdessä Niklas Blomqvistin kanssa, että KuPS on horjutettavissa tänään yhtenäisellä pelillä. Taustalla pelaajien harjoittelua seuraavat valmentajat Mikko Sirén ja Tomi Kivikoski.

KaaPon miesten edustusjoukkueen kausi saa heti toisessa ottelussaan tänään keskiviikkona tukun historiallisia piirteitä. Ensimmäistä kertaa historiassaan joukkue kohtaa kilpailullisessa ottelussa hallitsevan Suomen mestarin, ja tiettävästi ensimmäistä kertaa seuran historian aikana joukkueen kotiottelu oli loppuunmyyty jo kaksi päivää ennen ottelua.

Kokoontumisrajoitusten vuoksi tuo loppuunmyyty tarkoittaa tällä hetkellä 470 ennakkoon myytyä ottelulippua, kun koko Keskurin alueella saa olla paikalla maksimissaan 500 ihmistä illan ottelussa.

– Pelaajia ei lasketa tuohon lukuun mukaan, mutta 470 on se määrä, mitä voimme lippuja myydä katsojille. Eipä varmaan ikinä ole KaaPon ottelu ollut loppuunmyyty, ja vaikka nyt tulijoita olisi ollut jopa enemmän kuin 500, pitää tähän silti olla tyytyväinen. Pahin mahdollisuus kuitenkin oli keväällä, ettei ottelua pelattaisi laisinkaan, KaaPon puheenjohtaja Olli Tuominen huokaisee.

Pieniä lisäjärjestelyjä

Itse ottelutapahtumana tämän päivän peli ei juuri eroa tavallisesta sarjapelistä. KaaPo suosittelee katsojia käyttämään ottelutapahtumissa mahdollisimman vähän käteistä rahaa, joten jokaisella myyntipisteellä on mahdollisuus kuitata ostokset joko korttimaksulla tai MobilePay-puhelinsovelluksella.

Järjestyksenvalvojia otteluun on palkattu muutama lisää, ja normaalin kahden kioskin sijasta asiakkaita palvelee KuPS-ottelussa kolme kioskia.

– Toivon, että ihmiset noudattavat oma-aloitteisesti turvavälejä ja asettuvat katsomoon istumaan niin, että riittäviä välejä syntyy. Toki perheet ja samat seurueet voivat istua vierekkäin, emmekä me seurana voi kontrolloida, mikä seurue on perhettä ja mikä taas samaa ryhmää. Luotamme ihmisten omaan arviointiin, Tuominen täsmentää.

Tilaa Keskurin katsomossa pitäisi riittää, sillä rinteen kapasiteetti on laskentatavasta riippuen 1000–1200 istumapaikkaa.

– Tila riittää varmasti levittäytymiseen, siitä homman ei pitäisi jäädä kiinni.

Onni onnettomuudessa

Alun perin KaaPon ja KuPSin välinen Suomen Cupin neljännesvälieräottelu piti pelata maaliskuun puolivälissä, mutta tuolloin koronaviruksen leviäminen Suomeen esti pelaamisen vain päivää ennen ottelua. Samalla siirtyivät myös samaiseen päivään suunnitellut KaaPo-talon avajaiset.

– Onhan se ihan fakta, että ei varmaan ainakaan minun elinaikanani tule toista sellaista mahdollisuutta, että samalle päivälle osuisi kaksi noin merkittävää tapahtumaa. Mutta toisaalta pitää olla onnellinen, että talon avajaiset saatiin nyt myöhemmin pidettyä ja ottelukin päästään pelaamaan, Tuominen miettii.

Onni onnettomuudessa oli myös se, että vaikka maaliskuun ottelutapahtuma olisi ollut seuratalon avajaisineen ikimuistoinen päivä, ovat puitteet itse pelille Keskurin nurmella paremmat.

– Nyt ei tarvitse miettiä siirtokatsomoiden hankkimista ja muutenkin ottelutapahtuman tekeminen on Keskurin nurmelle helpompaa. Vaikka maaliskuun pelin siirtyminen aluksi harmitti, niin nyt jälkikäteen voi sanoa, että jalkapallon ja meidänkin näkökulmasta tämä oli onnistunut siirto, Tuominen pohtii.

KaaPon ja KuPsin välinen Suomen Cupin neljännesvälieräottelu alkaa Keskurin nurmella kello 18.

Yhtenäisyys KaaPon valttina

KaaPon miesten edustusjoukkueen kapteeni Teemu Tuominen ja varakapteeni Niklas Kuusio uskovat, että kaari-nalaisryhmä on tänään valmis laittamaan KuPSin ammattilaispelaajia vilisevän joukkueen ahtaalle. Usko perustuu siihen, että joukkue on harjoitellut myös koronatauon aikana hyvin, jonka lisäksi ryhmän vaihtuvuus on viime kaudesta ollut vähäinen.

Samaa ei voi sanoa KuPSista, joka sekä vaihtoi päävalmentajaa että ison osan pelaajistostaan Suomen mestaruuteen päättyneen viime kauden jälkeen.

– Lopputulosta on vaikea ennakoida, mutta haluamme tehdä ottelusta KuPSille hankalan. Olemme hyvässä kunnossa ja valmiina otteluun, mutta niin on varmasti KuPSikin, Tuominen miettii.

KaaPon päävalmentaja Tomi Kivikoski luottaa tietysti omiinsa, mutta muistuttaa myös vastustajan laadusta.

– Ei kai Suomessa voi tällä hetkellä juuri kovempaa vastusta saada. HJK menisi ehkä vielä edelle, mutta KuPS tuleekin heti perään kakkosena. He ovat huippuammattilaisia, treenaavat pari kertaa päivässä ja ovat varmasti valmiita, vaikka sarjakausi Veikkausliigassa alkaakin vasta heinäkuussa. Pitää muistaa, että me teemme tätä täysin amatööripohjalta, hän toppuuttelee.

Amatööripohjasta huolimatta myös Kivikoski mainitsee KaaPon samaiset aseet: yhtenäinen ja vuosia lähes muuttumattomana pysynyt joukkue.

– Emme me voi lähteä vain puolustamaan, vaan täytyy luottaa siihen, että voimme omalla pallollisella pelillä horjuttaa jopa Suomen mestareita. Se on ehdottomasti lähtökohta, josta voimme rakentaa hyvän ottelun illalla, Kivikoski jatkaa.