Kaarinan kaupunki aikoo ostaa Tuorlan Tähtitornit Oy:n osakkeita

0
Kaarinan kaupunki haluaa olla mukana kehittämässä Tuorlan aluetta. Arkistokuva hiihtolomaviikolta 2020.

Kaarinan kaupunki ostaa 10 000 eurolla Tuorlan Tähtitornit Oy:n osakkeita, mikäli kaupunginvaltuusto antaa osakekaupoille siunauksensa.

Kaarinan kaupunki on ollut mukana ideoimassa Tuorlan entiselle observatorioalueelle tiede- ja vierailukeskusta. Alun perin Kaarinan kaupungin piti investoida alueelle 100 000 euroa, mutta investointi jäi toteutumatta, kun yliopisto vetäytyi hankkeesta.

Huhtikuussa Opteon Oy, Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry, Tähtitieteellinen seura ry ja 13 yksityishenkilöä perustivat uuden yhtiön Tuorlan Tähtitornit Oy:n, jonka tarkoituksena on jatkaa toimintaa ja vaalia alueen tiede- ja kulttuuriperintöä.

Tuorlan Tähtitornit on tiedustellut Kaarinan kaupungilta halukkuutta ostaa yhtiön osakkeita. Yhtiön osakkeita on myyty kaikkiaan 114 kappaletta 2500 euron kappalehintaan. Tarkoituksena on järjestää suunnattu osakeanti, koska kaikki halukkaat eivät päässeet yhtiön perustamiskokoukseen. Tällä hetkellä on tiedossa halukkuus 14 osakkeen ostoon.

Kaupunginhallitus päätti, että Kaarinan kaupunki osallistuu suunnattuun osakeantiin ostamalla neljä osaketta. Kauppojen toteutuminen edellyttää, että kaupunginvaltuusto myöntää osakkeiden ostoon tarvittavat määrärahat.