Kaarinan kehnoa tilinpäätöstä käsitellään valtuustossa ensi viikolla – kokous Kaarina-talossa

0

Kaarinan valtuusto eli kaupungin ylin päättävä elin kokoontuu kesäkuun 8. päivänä. Tämänhetkisen tiedon mukaan valtuustonkokous pidetään normaalisti Kaarina-salissa.

Valtuustonkokoukset ovat yleisölle avoimia.

Kokouksesta odotetaan pitkää, sillä läpi käydään viime vuoden tilinpäätöstä. Tilinpäätöksen on tilintarkastaja tarkastanut ja tarkastuslautakunta hyväksynyt, ja se odottaa enää vain valtuuston käsittelyä.

Tilinpäätöksessä ei ole hurraamista. Kaupunginjohtaja Harri Virta totesikin tilinpäätöksen katsauksessaan, että kulujen kasvua on ollut vaikea hallita. Mittavat kouluinvestoinnit ja toimintakustannusten voimakas vuosittainen nousu tuottavat vaikeuksia kaupungin taloudelle.

Kaupunki teki vuoden 2019 aikana huimat 9,7 miljoonaa euroa alijäämää. Alijäämä pienensi Kaarinan kumulatiivisen ylijäämän 17,6 miljoonaan euroon. Kaupungilla on velkaa asukasta kohti 2499 euroa.

Myös konsernin tilinpäätös, johon lasketaan myös tytäryhteisöt, osakkuusyhteisöt ja kuntayhtymät, joissa Kaarinan kaupunki on mukana, oli alijäämäinen 10 miljoonan euron verran.

Tilinpäätöksestä kävi ilmi, että viime vuonna rakennettiin taloja Kaarinaan ennätysvilkkaasti. Uusille omakotitaloille myönnettiin 121 rakennuslupaa, ja kaikkiaan annettiin lupa 584 asunnolle.

Henkilöstöä oli yhteensä 1865, mikä on 2,4% vähemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilötyövuosia oli 1754, mikä on 1,2% enemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilöstökuluja oli yhteensä 81,5 miljoonaa euroa.

Sivistyspalveluiden eli esimerkiksi opettajien sairauspoissaolot vähentyivät vuosien 2019 ja 2018 välillä paljon, 4,9% työntekijää kohti.

Kaupungin käyttötalouden menot 2019:

Sosiaali- ja terveyspalvelut 115,1 milj. euroa

Sivistyspalvelut 71,7 milj. euroa

Tekniset palvelut 0,3 milj. euroa

Hallintopalvelut ja konsernijohto 0,1 milj. euroa

Kaupunkikehityspalvelut 0,03 milj. euroa​